31.12.2008. / 19:16

Autor: Branimir Lozej

Amerikanac Anderson novo pojačanje Cibone

Pravo nastupa za svoj novi klub Anderson će imati već 3. siječnja u derbiju 15. kola NLB lige protiv Zadra u Višnjiku gdje će vjerojatno i zaigrati jer Cibona nema igrača na poziciji niskog krila

Alan Anderson bio je igrač Charlotte BobcatsaAlan Anderson bio je igrač Charlotte BobcatsaAmerikanac Alan Anderson sa Cibonom je potpisao ugovor do kraja sezone. Pravo nastupa za svoj novi klub Anderson će imati već 3. siječnja u derbiju 15. kola NLB lige protiv Zadra u Višnjiku gdje će vjerojatno i zaigrati jer Cibona nema igrača na poziciji niskog krila. Naime Rawle Marshall je suspendiran, a Branimir Longin ozlijeđen.

Anderson je profesionalnu karijeru započeo u NBA-u gdje je dvije sezone odigrao za Charlotte Bobcatse, no bez većeg uspjeha. U sezonama 2005./06. i 2006./07. odigrao je 53 utakmice i prosječno ubacivao 5,8 poena uz 1,9 skokova i 1,0 asistenciju po susretu. Karijeru nastavlja u talijanskom Virtusu gdje provodi godinu te zatim odlazi u ruski Triumf iz kojega odlazi zbog neisplaćenih plaća.
Anderson je rođen 1982. godine, visok je 198 centimetara, a može igrati na pozicijama bek šutera i niskog krila.

Inače, Cibona pregovara s još jednim bivšim NBA-ovcem, splićaninom Brunom Šundovom, koji je nedavno raskinuo ugovor s litavskom Rigom.

Vezane vijesti

NBA: Knicksi izborili Miami

NBA: Knicksi izborili Miami

U četvrtak su odigrane zadnje utakmice regularnog dijela sezone u NBA ligi. Košarkaši New Yorka pobjedom kod Charlottea zadržali su 7. poziciju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika