01.01.2009. / 05:57

Autor: Katarina Zorić, Hina

Novogodišnje slavlje u Hrvatskoj: Glazba i vatromet na glavnim gradskim trgovima

Oko 25.000 Zagrepčana i zagrebačkih tursita zabavljali su Rock Masters & Erwin Baučić i Boris Babarović, Mila Elegović & Plava trava zaborava, te Kvartet Gubec. Oliver Dragojević svojim je hitovima ispratio staru godinu te okupljene uveo u Novu 2009. godinu

Zagrepčani su u ponoć uživali u spektakularnom vatrometu / Foto: Ivan MarinkovićZagrepčani su u ponoć uživali u spektakularnom vatrometu / Foto: Ivan MarinkovićMnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti Novu 2009. godinu tradicionalno su dočekali na otvorenom, na Trgu bana Jelačića, uživajući u glazbenom programu i vatrometu.

Program je počeo oko 21 sat, a okupljene su zabavljali Rock Masters & Erwin Baučić i Boris Babarović, Mila Elegović & Plava trava zaborava, te Kvartet Gubec. Oliver Dragojević svojim je hitovima ispratio staru godinu te okupljene uveo u Novu 2009. godinu.

Posljednje sekunde stare godine sa Zagrepčanima je na glavnome zagrebačkom trgu tradicionalno odbrojao i gradonačelnik Milan Bandić, a u ponoć je svojim sugrađanima zaželio svako dobro u 2009. godini.

Veseli su Zagrepčani potom u prvim minutama nove godine uživali u vatrometu.

Nakon Olivera Dragojevića za zabavu su se pobrinuli Žiga i Bandisti, te D.J. Keops.

Proslavu su osiguravali policajci i redari, uz dežurna kola hitne medicinske pomoći, te vatrogasce.

Novu se godinu u Zagrebu moglo dočekati i u brojnim klubovima, restoranima i hotelima.

Split za cili svit

Više desetaka tisuća Splićana i njihovih gostiju dočekalo je Novu godinu na Rivi, uz zabavni program pod nazivom "Split za cili svit", a nastupili su Nina Badrić, Jasmin Stavros i grupa Azil.

U ponoć splitski gradonačelnik Ivan Kuret čestitao je okupljenima Novu godinu. Uslijedio je spektakularni vatromet. Na dočeku Nove godine u Splitu bilo je i stranih i domaćih gostiju.

Program dočeka Nove godine sa splitske Rive izravno je prenosila CMC (Croatian music channal) televizija, koja promovira hrvatsku glazbu. CMC televizija je dostupna u kabelskom sustavu, a njeni se signali šalju putem satelita pa su doček Nove godne sa splitske Rive mogli pratiti i Hrvati diljem svijeta.

Na središnjem osječkom Trgu 5.000 građana

Uz brojne organizirane dočeke u hotelima i ugostiteljskim objektima Osječani su Novu godinu tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, gdje su proslavu Nove godine organizirali Osječko-baranjska županija i grad Osijek.

Uz glazbeni program - nastupe tamburaških i pop sastava te podjelu kuhanog vina i čaja, građanima su u ponoć, uz zvuke valcera i vatromet, Novu godinu čestitali župan Krešimir Bubalo i osječki gradonačelnik Gordan Matković.

Procjenjuje se da je Novu godinu na središnjem osječkom gradskom trgu dočekalo više od 5.000 građana.

Tradicionalan uvod u doček Nove godine ponovno je priredio Osječanin Duško Rudež, poznat pod nadimskom "čovjek-tuljan", koji se 31. prosinca, točno u podne, okupao u osječkoj Zimskoj luci, pri temperaturi od minus 5 celzijevih stupnjeva.

Riječani slavili uz Gibonnija i Hladno pivo

Novu godinu na otvorenom u središtu Rijeke dočekalo je oko 20 tisuća Riječana i njihovih gostiju, a prve minute 2009. proslavljene su uz zvuke bečkog valcera i vatromet s riječkog lukobrana. Riječanima je prvi čestitao gradonačelnik Vojko Obersnel, zaželjevšim im "sretnu Novu, bez stezanja remena".

Program 14. dočeka Nove godine na riječkom Korzu i Trgu Republike Hrvatske počeo je nastupom riječke skupine Morso, nastavljen je nastupom Zlatana Stipišića Gibonnija, a nakon ponoći Riječane je zabavljalo Hladno pivo.

Doček nove godine na otvorenom priređen je na trgovima u više kvarnerskih gradova i općina, među ostalim u Opatiji, Rijeci, Krku, Malom Lošinju i Rabu. U Fužinama je Nova godina dočekana ranije, jer su Fužinarci osmu godinu zaredom organizirali doček i slavlje na staru godinu, u srijedu u podne, preduhitrivši hladnu goransku zimsku noć.

Fotogalerija

  • Zagrepčani su u ponoć uživali u spektakularnom vatrometu / Foto: Ivan Marinković
  • Zagrepčani su u ponoć uživali u spektakularnom vatrometu / Foto: Ivan Marinković

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika