04.01.2009. / 14:12

Autor: Josip Bagić

Maria Riesch Snježna kraljica 2009. godine

Sve su skijašice bolje krenule u drugu vožnju, a pogotovo hrvatska skijašica Nika Fleiss koja je na kraju završila sa samo 1,3 sekunde zaostatka, no tek na 22. mjestu. Pobjednica ovogodišnje Snježne kraljice je Njemica Maria Riesch

Maria Riesch, Nicole Gius i Šarka ZahrobskaMaria Riesch, Nicole Gius i Šarka ZahrobskaPobjednica ovogodišnje Snježne kraljice je Njemica Maria Riesch, drugo mjesto je osvojila Nicole Gius, dok je treće mjesto osigurala pobjednica Aspena, Češka skijašica Šarka Zahrobska. Sve skijašice puno su bolje krenule u drugu vožnju, a to se pogotovo odnosi na Niku Fleiss koja je drugu vožnju odvozila sa puno manjim zaostatkom od 1,3 sekunde, ali osigurala tek 22. mjesto. Ana Jelušić je osvojila 16. mjesto.

Prva u prvoj vožnji Lindsey Vonn, nakon skoro sekunde prednosti nad Riesch u drugom prolazu, pala je samo nekoliko vrata prije cilja. Tako je druga iz prve vožnje Riech osvojila kristalnu krunu Snježne kraljice i 60 tisuća eura, a čestitao joj je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uz hrvatsku himnu.

Naime, nagradni fond Snježne Kraljice iznosi maksimalnih 165 tisuća eura. Hrvatska je jedinstvena i po tome, što svaka natjecateljica koja dođe do cilja dobije određenu novčanu nagradu.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika