Objavljeno u Nacionalu br. 686, 2009-01-05

 

Novi restoran i vinski bar 'Rene Bakalović'

Prema riječima Bakalovića, u restoranu će se prezentirati najbolje od hrvatske i svjetske enologije, zatim klasična i moderna gastro ponuda, a u izložbenom dijelu bara promovirat će se novi proizvodi Željka Mavrovića poput kulena od crnih svinja, vrhunskih hrvatskih sireva, maslinova ulja i raznih vrsta rakija iz svih dijelova Hrvatske

Rene Bakalović s kuharimaRene Bakalović s kuharima"Bio sam šokiran kad sam prvi put vidio ogromni natpis s mojim imenom jer mi nisu rekli da će restoran nositi moje ime 'Rene Bakalović'", ispričao je hrvatski stručnjak za gastronomiju Rene Bakalović, koji je u centru Zagreba, na početku Tkalčićeve, 50-ak metara od tržnice Dolac, zajedno s partnerima Brankom Spajićem i Zdenkom Antunovićem, otvorio ekskluzivni restoran i vinski bar. Prostor od 89 m2 dizajnirao je umjetnik Sven Stilinović, s naglaskom na drveni materijal, a svoje mjesto su našli stara maslina i pločice Miroslava Šuteja.

Prema riječima Bakalovića, u restoranu će se prezentirati najbolje od hrvatske i svjetske enologije, zatim klasična i moderna gastro ponuda, a u izložbenom dijelu bara promovirat će se novi proizvodi Željka Mavrovića poput kulena od crnih svinja, vrhunskih hrvatskih sireva, maslinova ulja i raznih vrsta rakija iz svih dijelova Hrvatske. "Budući da smo nekoliko metara od Dolca, ideja je bila da se napravi mjesto koje živi, uzima i koristi najbolje od Dolca", objasnio je Bakalović. "Cilj nam je privući različitu klijentelu: od mlađe populacije pa do starijih ljubitelja dobrog jela i vina, gurmanske snobove, ali i sve druge koji su zainteresirani za dobar ugođaj i kvalitetnu ponudu." U vinskoj karti naglasak će biti na hrvatskim vinima, ali i na svjetskim brendovima, a u sastavljanju je sudjelovao Saša Špiranec, vrhunski poznavatelj hrvatskih i svjetskih vina te autor "Vodiča kroz vina Hrvatske". (H.Š.)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika