05.01.2009. / 07:45

Autor: Petra Horvat

Ivica Propadalo optužuje policiju za smrt svog brata, policija i svjedoci demantiraju upotrebu fizičke sile

'Znam da je i moja majka bolovala zbog aorte deset godina, ali od toga nije umrla. Koliko ja znam on nije od toga bolovao, a pozlilo mu je baš nakon izlaska iz policije u utorak. Vjerujem da se sve to dogodilo zbog maltretiranja u policiji', rekao je Ivica Propadalo

Ivica PropadaloIvica PropadaloDubravko Propadalo (54), brat hrvatskog umjetnika Ivice Propadala, u petak je preminuo u zadarskoj bolnici nakon operacije trbušne aorte, a pokojnikov brat smatra da je do toga došlo zbog maltretiranja policije.

"Znam da je i moja majka bolovala zbog aorte deset godina, ali od toga nije umrla. Koliko ja znam on nije od toga bolovao, a pozlilo mu je baš nakon izlaska iz policije u utorak. Vjerujem da se sve to dogodilo zbog maltretiranja u policiji", rekao je Ivica Propadalo.

Bolnica je potvrdila da je Dubravko Propadalo operiran zbog aorte koja je pukla 15 centimetara od srca, te da je operacija trajala tri sata. "Dubravku Propadalu nije se mogao spasiti život", priopćila je bolnica.

Pokojnikov brat tvrdi da je Dubravku Propadalu pozlilo prošlog utorka, nakon što je, zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, noć proveo u policiji. Tvrdi da je tada netko, umjesto hitnu pomoć, pozvao policiju. "Da je bio toliko problematičan valjda bi ga odveli sucu za prekršaje, a meni nije jasno zašto je bio u policiji, a ne u bolnici, izjavio je Ivica Propadalo. Zadarska policija je demantirala upotrebu sile nad Dubravkom Propadalom. "Nad Dubravkom Propadalom nije upotrijebljena fizička sila. Zvali smo hitnu pomoć, no on ju je odbio", propćila je policija, uz napomenu da će stvarni razlozi smrti biti poznati nakon obdukcijske obrade.

Ivica Propadalo 1973. godineIvica Propadalo 1973. godineUmjetnik tvrdi da je konobarica iz kafića Kiki u kojem je Dubravko Propadalo tada pio kazala da je policija udarila pokojnika, no konobarica je to demantirala. "Na žalost netko je umjesto hitne pomoći nazvao policiju koja je moga brata kasnije kao vreću smeća bacila u maricu, a konobarica mi tvrdi da je dobio i udarac", izjavio je Propadalo za Večernji list.

"Nije točno da Dubravko Propadalo nije vozio. Ja sam ga otpratila do automobila jer je bio vidno pijan, a ponudila sam mu i mjesto za prespavati, no on je to odbio. Vozio je 100-tinjak metara, no policija ga je zaustavila. Policija je bila korektna i zvali su hitnu pomoć koju je Propadalo odbio", izjavila je konobarica koju gosti kafića Kiki zovu Nada. Konobarica je izjavila i da se pokojnik te noći dok je pio u kafiću Kiki žalio na bolove u donjem dijelu trbuha.

Dubravko Propadalo je nakon otriježnjenja u policijskoj stanici pušten kući, nakon čega je otišao na posao. U petak je završio u bolnici s krvarenjem, a Dubravkov brat Ivica Propadalo je u stanu pokojnika pronašao krvavi sako zbog čega je pomislio da je pretučen.

"Odvjetniku Branislavu Zorici predali smo slučaj, a on će poslati prijavu Državnom odvjetništvu. Priveden je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju iako svjedoci kažu da nije vozio", ustrajan je u svojim optužbama Ivica Propadalo.

Pokojnik je iza sebe ostavio punoljetne sina i kćer, koji studiraju u Sarajevu.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika