20.08.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

BLISKI ISTOK

NOVI SUKOBI U GAZI I NA ZAPADNOJ OBALI


Nakon što su izraelske vojne snage u ponedjeljak navečer napustile Bethlehem, temeljem sporazuma o povlačenju postignutom između izraelskog ministra obrane Benjamina Ben Eliezera i ministra obrane Palestinske samouprave Abdela Razaka Yehiyeha, već u utorak ujutro došlo je do razmjene vatre, objavio je izraelski dnevni list Ha`aretz Daily. Prvi sukob se dogodio blizu naselja Neveh Dekalim u pojasu Gaze, a drugi u palestinskom izbjegličkom kampu Tul Karem na Zapadnoj obali.
Iako su palestinske snage sigurnosti preuzele nadzor nad Bethlehemom, izraelska vojska i dalje nadzire grad sa rubnih područja kako bi spriječila eventualne pokušaje terorista da napuste grad. Izraelci sada očekuju konkretne poteze Palestinske samouprave u, kako je naznačeno u sporazumu «Najprije Gaza», reduciranju nasilja. Pri tom su jasno dali na znanje da će svoj dio dužnosti iz ugovora – smanjenje restrikcija palestinskom stanovništvu – uvjetovati konkretnim učincima palestinskih snaga sigurnosti na terenu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika