05.01.2009. / 10:55

Autor: Ela Radić

John Travolta shrvan zbog gubitka sina

Nakon tragedije koje je zadesila glumca, američki mediji nagađaju je li obitelj mogla spasiti maloljetnog Jetta da su njegovu bolest, Kawasakijev sindrom, liječili lijekovima, a ne po programu scijentološke crkve

Travolta je sljedbenik scijentologije koja zabranjuje uzimanje lijekovaTravolta je sljedbenik scijentologije koja zabranjuje uzimanje lijekovaNakon što je odvjetnik Johna Travolte, Michael Ossi, prošli petak putem televizijske mreže CNN obavijestio javnost kako je na obiteljskom odmoru na Bahamima iznenada preminuo najstariji sin glumca i njegove supruge Kelly Preston, Jett Travolta, policija je objavila kako će početkom ovog tjedna napraviti obdukciju te utvrditi što se točno dogodilo. Zasad se smatra da se 16-godišnji Jett prošli četvrtak navečer išao tuširati, u kadi je doživio epileptičan napad te se poskliznuo i udario u rub kade. Sobarica ga je pronašla u petak ujutro kako, još živ, leži u kadi pa je pozvala hitnu pomoć koja ga je prevezla u lokalnu bolnicu. Tamo je ubrzo proglašen mrtvim.


Još jedan od razloga zašto se policija odlučila za obdukciju je i taj da potvrdi ili demantira sve češće napise po medijima koji tvrde kako se Jettova smrt mogla spriječiti da se njegova bolest pravilno liječila, odnosno da je uzimao lijekove za takozvani Kawasakijev sindrom od kojeg je obolio kao dvogodišnjak. Riječ je o bolesti koja se manifestira putem problema s krvožilnim sustavom, kožom, oticanjem udova i disanjem - pa je tako Jett imao astmu, a često i epileptične napadaje. Međutim, 54-godišnji Travolta i 46-godišnja Kelly Preston sljedbenici su scijentologije, doktrine koja tvrdi da su ljudi besmrtna duhovna bića koja opstaju zahvaljujući sebi te zajedništvu s bližnjima i svemirom, a koja, među ostalim, zabranjuje uzimanje bilo kakvih lijekova.

Tako je Kelly Preston sina Jetta i danas osmogodišnju kćer Ellu Bleu rodila bez ikakvih sredstava protiv bolova, a kad se Jett kao dvogodišnjak razbolio, odlučila je, zajedno sa suprugom, uključiti ga u program ozdravljenja koji je preporučila scijentološka crkva, umjesto da sluša savjete klasične medicine. Kelly Preston i John Travolta otkrili su to u showu Larryja Kinga na CNN-u prije sedam godina, kad su za bolest svog sina optužili sredstva za čišćenje u kući, odnosno njihovo isparavanje, te su rekli kako im je scijentološka crkva napravila program detoksikacije kojeg se pridržavaju i koji je puno pomogao njihovu sinu.

John sa sinom na jednoj od posljednjih zajedničkih fotografijaJohn sa sinom na jednoj od posljednjih zajedničkih fotografijaMeđutim, Jett Travolta posljednjih je godina često imao napadaje slične ovom kobnom pa je pitanje koliko je taj program bio učinkovit.
John Travolta, poznat po filmovima "Groznica subotnje večeri" i "Pakleni šund", i Kelly Preston, koju znamo iz filmova "Jerry Maguire" i "Jack Frost", u braku su od 1991. godine i poznati su kao jedan od stabilnijih holivudskih parova. Vezani su jako za svoju djecu, a posebno je čvrst bio odnos između Johna i Jetta Travolte kojeg je glumac nazvao po omiljenoj vrsti aviona.
Do završetka ovog broja John Travolta i Kelly Preston nisu dali nikakvu izjavu za javnost, kao ni Scijentološki centar za slavne u Los Angelesu, u kojem su oboje aktivni. Poznato je samo da na Bahame i dalje pristižu prijatelji i članovi obitelji kako bi ih utješili u teškim trenucima.

Vezane vijesti

Travolta optužen za napastovanje

Travolta optužen za napastovanje

Glasnogovornik slavnog američkog glumca Johna Travolte rekao je u ponedjeljak da je tužba masera koji od glumca traži dva milijuna dolara zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika