05.01.2009. / 12:15

Autor: Petra Horvat

Dr. Dabić i dalje aktivan

Ratni zločinac Karadžić iz Haaga provjerava zdravstveno stanje dječaka kojeg je liječio

'Doktor Karadžić nas je prije nekoliko dana nazvao iz Haaga da pita kako je Danilo i ispričao se što je od nas skrivao svoj pravi identitet', rekla je majka bolesnog dječaka

Radovan Karadžić pod krinkom Dragana Dabića, liječnika alternativne medicineRadovan Karadžić pod krinkom Dragana Dabića, liječnika alternativne medicineMajka autističnog dječaka Danila kojeg je, pod pseudonimom dr. Dragan Dabić, liječio haški uhićenik Radovan Karadžić tvrdi da je njenog sina ratni zločinac nazvao iz Haaga da pita kako je Danilo.

"Doktor Karadžić nas je prije nekoliko dana nazvao iz Haaga da pita kako je Danilo i ispričao se što je od nas skrivao svoj pravi identitet. Danilo mi je tada uzeo telefonsku slušalicu kako bi čuo što mu Karadžić govori. Na njegovom je licu bilo vidljivo da je sretan i da zna tko mu se obraća", prenio je Dnevnik.hr izjavu Danijele Balaban majke autističnog dječaka kojeg je Karadžić liječio.

Majka tvrdi da je dr. Dabić, odnosno Karadžić, jedini pomogao dječaku Danilu iz naselja Ledine. "Kada mi je unuk napunio dvije godine, vidjeli smo da nešto nije kako treba. Prohodao je, ali nije progovorio, kad smo ga zvali nije se odazivao, bio je povučen, a često bi bez razloga lupao nogama i rukama, škrgutao zubima... Gledao bi u nas, a ponašao se kao da ne postojimo, bez vidljivog razloga imao je napadaje bijesa. Doktori kojima smo ga vodili rekli su nam da ne vide u čemu je problem i da je dječak zdrav", izjavila je dječakova baka, a prenio Dnevnik.hr.

Danilova baka kaže da je liječnika alternativne medicine Dabića upoznala nakon što je pročitala članak o alternativnom liječenju. "Jelena Medić, autorica teksta, povezala nas je sa Karadžićem rekavši da s njim surađuje i da je on neuropsihijatar koji će sigurno moći pomoći dječaku", tvrdi baka.

Karadžić je navodno ubrzo ustanovio da se radi o autizmu, a liječio ga je polaganjem ruku na čelo i tjeme. "Dolazio je tri puta tjedno, a jedna seansa je trajala oko 45 minuta. Liječenje je bilo besplatno, a rezultati su postali vidljivi poslije samo dvije terapije. Dječak je postao bistriji, smireniji, prestao je škrgutati zubima i počeo je pokazivati emocije", tvrdi dječakov otac Branko koji je kazao da su tek nakon uhićenja saznali pravi identitet liječnika.

"Govorio je kako je Danilo pametniji od svih nas i da ima nevjerojatno razvijen unutrašnji govor, tako da je samo pitanje dana kada će progovoriti. Nažalost, uhititi su ga. Da je nastavio s liječenjem mog dječaka, možda bi me Danilo već oslovljavao s mama", izjavila je Danijela Balaban.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika