05.01.2009. / 14:23

Autor: Robert Rudić

Roko Leni Ukić odigrao najbolju utakmicu za Toronto Raptorse

Prva nedjelja u novoj godini donijela je mnogo zanimljivih utakmica u NBA ligi, a najveće iznenađenje priredili su New York Knicksi u svom Madison Square Gardenu gdje su porazili aktualne prvake Boston Celticse, 100:88, prvi puta nakon 23. ožujka 2005. godine

Roko Ukić u sinoćnjoj je utakmici postigao 12 koševa uz sedam asistencijaRoko Ukić u sinoćnjoj je utakmici postigao 12 koševa uz sedam asistencijaNova godina u NBA ligi započela je odlično za Toronto koji su sinoć pred domaćom publikom pobijedili Orlando 108:102, a ključnu ulogu odigrao je naš reprezentativac Roko Leni Ukić.

Naime, 40 sekundi prije kraja zadnje četvrtine solo akcijom zabio je odlučujući koš za vodstvo Toronta, te tako postao igrač odluke. Ukić je uz to zabio i 12 koševa uz dva skoka i sedam asistencija, a treba napomenuti to da je zadnjih pet asistencija postigao u zadnjoj četvrtini i da je odlično kontrolirao igru, s obzirom da je prvi play, Jose Calderon, ozlijeđen.

Toronto su predvodili Chris Bosh sa 23 poena i 12 skokova, te Anthony Parker sa 26 poena, dok su Orlando predvodili Rashard Lewis sa 20 poena, šest skokova i devet asistencija i Dwight Howard sa 39 poena i osam skokova, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu zbog činjenice da je slobodna bacanja gađao 11-18, a zadnjih sedam promašio je u posljednjoj četvrtini.

Najveće novogodišnje iznenađenje priredili su New York Knicksi koji su na domaćem terenu savladali aktualne prvake, Boston Celticse, sa 100:88. Sjajne Knickse predvodio je povratnik na teren Al Harrington sa 30 poena i sedam skokova, te Wilson Chandler sa 31 poenom i osam skokova. Al Harrington bio je jedan od najzaslužnijih u redovima Knicksa, u pobjedi nad Bostonom, s postignutih 30 koševaAl Harrington bio je jedan od najzaslužnijih u redovima Knicksa, u pobjedi nad Bostonom, s postignutih 30 koševaNajbolji u redovima Celticsa bio je Paul Pierce sa 31 poenom, sedam skokova i četiri asistencije, ali glavni problem bile su trice koju je cijela momčad gađala 6-25, a Ray Allen je promašio svih devet šuteva. Bostonu je ovo četvrti poraz od posljednjih šest odigranih utakmica i prvi poraz od Knicksa, u Madison Square Gardenu, od 23. ožujka 2005. Time je zaustavljen niz Bostona od šest uzastopnih pobjeda protiv New Yorka.

Ostali rezultati NBA večeri:
Washington - Cleveland 80:77
LA Lakers - Portland 100:86
LA Clippers - Detroit 87:88
Memphis - Dallas 102:82

Vezane vijesti

Beşiktaş nakon produžetka slomio Fener

Beşiktaş nakon produžetka slomio Fener

Košarkaši Beşiktaşa slavili su nakon produžetka protiv "hrvatskog" Fenerbahçea u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja turskog prvenstva. Pet… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika