06.01.2009. / 13:12

Autor: Robert Rudić

Završena treća etapa relija Dakar

U trećoj etapi relija Dakar pobjede su odnjeli Nasser Al-Attiyah u konkurenciji automobila, Marc Coma u konkurenciji motociklista, posada Čagin - Savostin - Nikolajev u konkurenciji kamiona i Josef Mehaček u konkurenciji quadova

Carlos Sainz vodeći je u ukupnom poretku u konkurenciji automobilaCarlos Sainz vodeći je u ukupnom poretku u konkurenciji automobilaTreća etapa relija Dakar, koja se vozila od Puerto Madryna do Jacobaccija, nije dobro završila za naše jedine predstavnike Danijela Šaškina i Damira Brunera. Naime, naši predstavnici su od samog početka etape imali problema sa svojim Opelom Antarijem što je rezultiralo zaostatkom od čak 11 sati i padom više od 50 mjesta u ukupnom poretku i sada se nalaze na 140. mjestu u konkurenciji automobila.

Pobjednik treće etape u konkurenciji automobila bio je predstavnik Katara, Nasser Al-Attiyah u BMW-u i time ostvario svoju drugu etapnu pobjedu.
Carlos Sainz, u Volkswagenu, ipak je zadržao vodeće mjesto u ukupnom poretku i u četvrti dan ulazi s više od tri minute prednosti nad Al-Attiyjahom, dok je treći Giniel De Villiers, također u Volkswagenu.

Vodeći u ukupnom poretku motociklista, Španjolac Marc Coma, bio je najbrži i u trećoj etapi, te je svoju prednost povećao na 39 minuta ispred Francuza Davida Fretingnea i 42 minute ispred Norvežanina Pala Andresa Ullevalsetera, dok je do ponedjeljka drugi u ukupnom poretku, Nizozemac Frans Verhoeven, dobio kaznu od 32 minute i pao na 17. mjesto.Marc Coma vodeći je u ukupnom poretku u konkurenciji motociklistaMarc Coma vodeći je u ukupnom poretku u konkurenciji motociklista

Etapnu pobjedu u konkurenciji kamiona odnijela je posada Rusa, Čagin - Savostin - Nikolajev. Druga je bila nizozemsko-belgijska posada De Rooy - Colsoul - Van Melis, dok su treći također Rusi, Kabirov - Beljajev - Mokejev. Među quadovima u trećoj je etapi bio najbrži onaj Čeha Josefa Mehačeka ispred Francuza Christophea Declercka, uvjerljivo vodećeg u ukupnom poretku. Treći je završio Španjolac Joan Manuel Gonzalez.

U utorak se vozi kraća etapa od 488 kilometara između Jacobaccija i Neuquena, a zatim vozače čeka čak 459 kilometara brzinskih ispita.

Vezane vijesti

Reli Dakar: Rekordni deseti trijumf za Peterhansela

Reli Dakar: Rekordni deseti trijumf za Peterhansela

Francuz Stephane Peterhansel (Mini) pobjednik je 33. izdanja Relija Dakar u konkurenciji automobilista. Peterhanselu je to ukupno deseti trijumf na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika