07.01.2009. / 10:10

Autor: Petra Horvat

Milinović neizravno potvrdio Bergmanovu smjenu

'Neće biti nikakve smjene u HZZO-u, nego će biti imenovan v.d.', riječi su ministra Milinovića

Većeslav BergmanVećeslav BergmanIako nije službeno potvrđeno, postoje naznake da će Većeslav Bergman biti smijenjen s pozicije direktora HZZO-a na kojoj je od 2004. godine. "Neće biti nikakve smjene u HZZO-u, nego će biti imenovan v.d., a Upravno vijeće će raspisati natječaj, pa će na taj način biti određeno tko će biti na čelu HZZO-a", riječi su ministra zdravstva Darka Milinovića kojima je neizravno potvrdio da su u HZZO-u moguće kadrovske promjene.

Prema zakonu, direktor Zavoda bira se temeljem javnog natječaja, a imenuje ga Vlada na prijedlog resornog ministra. Milinović nije želio komentirati medijska nagađanja o tome tko će biti izabran na tu poziciju.

Do zahlađenja u odnosima između čelnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i HZZO-a došlo je u prosincu kada je ministar Milinović optužio Bergmana da pruža otpor zdravstvenoj reformi. Milinović je to izjavio na radionici ispred dvadesetak ljudi tijekom rasprave o novim prijedlozima zdravstvenih zakona.

Osim što u javnosti nije dovoljno podržao zdravstvenu reformu i promjene, ministar Bergmanu navodno zamjera nedostatak angažmana da bi se, preko područnih ureda HZZO-a, liječnicima prenijele informacije o novom modelu rada i plaćanja u obiteljskoj medicini i u bolnicama.

Bergmanovi suradnici su kazali da se direktor HZZO-a neugodno iznenadio kada je u Večernjem listu pročitao intervju s Milinovićem u kojem je ministar ustvrdio da je "HZZO, kao ugovorni partner liječnika, morao od 15. prosinca prošle godine, kada je zakon donesen, imati bolju komunikaciju s liječnicima u primarnoj".

Milinović je za isti medij kazao da je potrebna hitna reorganizacija HZZO-a, i to od direkcije u Zagrebu do područnih ureda, što će biti glavni zadatak novog direktora.

"Ovo je posljednji put da se zbog neorganiziranosti HZZO-a koplja lome preko Ministarstva što je još jedan dokaz da nam je potrebna hitna reorganizacija HZZO-a", prenio je Večernji Milinovićevu izjavu.

Ministar smatra da bi u provedbi reforme bilo manje problema kada bi komunikacija između HZZO-a i liječnika bila bolja.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika