07.01.2009. / 12:05

Autor: Petra Horvat

Poznati nigerijski pisac otet u obiteljskoj kući, motiv nepoznat

'Ostali članovi obitelji nisu povrijeđeni', izjavila je Amadijeva unuka koja je bila svjedok otmice

Elechi AmadiElechi AmadiPoznatog nigerijskog pisca Elechija Amadija (74) oteli su nepoznati naoružani napadači, prenio je BBC. Trojica napadača otela su Amadija u njegovoj kući u selu Alu, područje Ikvere, oko 15 kilometara istočno od naftne bušotine Port Harcourt. "Ostali članovi obitelji nisu povrijeđeni", izjavila je Amadijeva unuka koja je bila svjedok otmice. Sigurnosne snage Nigerije tvrde da čine sve što je u njihovoj moći da se pisac oslobodi.

Motivi otmice za sada su nepoznati, no neki članovi Amatijeve obitelji smatraju da je napad povezan s njegovom pozicijom predsjednika odbora za dodjeljivanje državnih školarina. "Pojedinci u Nigeriji nezadovoljni su Amadijevom antikorupcijskom ulogom u pogledu dijeljenja školarina domaćim studentima", objavio je BBC.

Nigerijski pisac je prošle godine osudio napade bandi u području ušća rijeke Niger. Tijekom posljednjih mjeseci u Nigeru je otet velik broj osoba i članova obitelji javnih službenika, a za njihovo je oslobođenje tražena otkupnina. Nigerijska Vlada za napade optužuje kriminalne bande.

Amadi je svjetsku slavu dosegao tijekom 60-ih i 70-ih godina, a objavio je tri romana, među kojima i roman Konkubina prema kojem je snimljen film.

Vezane vijesti

Sadi Gadafi dobio azil u Nigeru

Sadi Gadafi dobio azil u Nigeru

Niger je zbog humanitarnih razloga odobrio azil Sadiju Gadafiju, jednom od sinova ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija, objavio je u petak u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika