08.01.2009. / 08:23

Autor: Petra Horvat

Sa telefonske sjednice: Vlada proglasila krizno stanje zbog plina, cijena struje neće rasti

Jedna od odluka je i ta da se Ministarstvu gospodarstva da sloboda da distributerima naredi isključivanje velikih potrošača

Ivo SanaderIvo SanaderNa jučerašnjoj telefonskoj sjednici o plinskoj krizi Vlada je proglasila krizno stanje u opskrbi prirodnim plinom. Jedna od odluka je i ta da se Ministarstvu gospodarstva da sloboda da distributerima naredi isključivanje velikih potrošača.

Zadaća distributera je da Kategoriziraju potrošače i naprave redosljed redukcija, a ta je odluka uslijedila jer neki distributeri dosad nisu slijedili upute Ministarstva. Od ukupno 580 000 prostornih metara plina koliko u plinski sustav ulazi svakog sata, 460 000 otpada na široku potrošnju.

Dostava plina smanjena je HEP-u, pa ta tvrtka od sada prima 16 000 kubika na sat, umjesto dosadašnjih 96 000.
"Sustav će podnijeti opterećenje u ponedjeljak kada će porasti dnevna potrošnja zbog početka škole i starta manjih industrijskih pogona", objavio je Sanaderovu izjavu Poslovni dnevnik. U Vladi se razmišlja da se zbog krize produlje školski praznici.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika