08.01.2009. / 12:41

Autor: Katarina Zorić

Dodik ponovno optužio Hrvatsku za etničko čišćenje

Dodik je prokomentirao i nedavnu izjavu hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića koji ga je nazvao novim Miloševićem: "Imajući u vidu od koga dolazi ta usporedba, uopće nisam začuđen. Davanje nebuloznih izjava je tipično za Mesića".

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik Premijer Republike Srpske Milorad Dodik Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u razgovoru za srbijanski Kurir izjavio je da je Hrvatska nastala na etničkom čišćenju i ratnim zločinima. "Koliko znam, od prošlog rata tamo živi zanemarivo mali broj Srba. Međunarodni sud pravde utvrdio je da je genocida bilo samo u Srebrenici, a to je jedna općina. Vrijeme je da Stjepan Mesić prestane dijeliti lekcije Srbima te da objasni kako se ponašala njegova država ne samo u prošlom, već i u Drugom svjetskom ratu. Zašto krije istinu da je u najvećem logoru smrti koji je organizirala ustaška vlast, u Jasenovcu, pobijeno nekoliko stotina tisuća Srba?",zapitao se Dodik.

Dodik je prokomentirao i nedavnu izjavu hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića koji ga je nazvao novim Miloševićem: "Imajući u vidu od koga dolazi ta usporedba, uopće nisam začuđen. Davanje nebuloznih izjava je tipično za Mesića. Da je RS slaba i nemoćna, nitko je ne bi dirao, već bi se svi time naslađivali. Ovako, procesi koji se ovde odvijaju i napredak koji bilježi RS kod drugih izazivaju zavist i ljubomoru."

U razgovoru za Kurir Dodik je rekao kako "ne treba očekivati od Hrvatske da prizna istinu" o 700 tisuća ljudi pobijenih u Jasenovcu, a ne, kako govore falsificirani podaci, deset puta manje. "Srbija i RS stalno moraju iznositi jedinu istinu o Jasenovcu", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika