09.01.2009. / 07:46

Autor: Katarina Zorić

"Oni koji 20 godina 'deru đonove' za HDZ, ne bi bili sretni da Šimonović bude predsjednički kandidat"

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang demantirao je spekulacije da će ministar Ivan Šimonović biti kandidat HDZ-a za šefa države

Andrija Hebrang demantira nagađanja da će Šimonović biti HDZ-ov kandidat za predsjednika državeAndrija Hebrang demantira nagađanja da će Šimonović biti HDZ-ov kandidat za predsjednika državePosljednjih dana sve su glasnija nagađanja da bi predsjednički kandidat HDZ-a mogao biti sadašnji ministar pravosuđa Ivan Šimonović. Međutim, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang demantirao je takve spekulacije.

"Članovi HDZ-a ne bi dobro prihvatili da naš kandidat za predsjednika bude Ivan Šimonović. Oni koji 20 godina 'deru đonove' za stranku sigurno ne bi dobro reagirali na činjenicu da je naš predsjednički kandidat netko tko je jučer ušao u HDZ. To bi se protumačilo kako je Šimonović ušao u stranku samo da bi posato predsjednik države, odnosno jer bi od toga imao koristi", rekao je Hebrang, a prenosi Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, HDZ će kandidirati Šimonovića ako SDP za predsjedničku utrku predloži svojeg zastupnika i pravnog stručnjaka Ivu Josipovića.

Šimonović nije član nijedne strane, a čak i ako uđe u HDZ zbog predsjedničke kandidature, smatraju neki članovi stranke, zbog prekratkog stranačkog staža ne bi mogao biti šef države.

Kakao napominju u HDZ-u, o svom kandidatu za predsjednika države odlučivat će nakon lokalnih izbora. Zamjenica predsjednika Jadranka Kosor i glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak ponovili su kako će njihov predsjednički kandidat sigurno biti član stranke.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika