09.01.2009. / 13:05

Autor: Katarina Zorić

Nissan otpušta 1.200 radnika u Velikoj Britaniji

Trevor Mann, Nissanov potpredsjednik za proizvodnju u Europi, izjavio je da tvornica u Sunderlandu trenutno posluje u izvanrednim okolnostima za koje Nissan nije kriv

Japanska kompanija Nissan planira otpustiti 1200 radnika u Velikoj Britaniji, javlja BBC. U kompaniji navode kako je gospodarska kriza utjecala na pad prodaje automobila u Europi. Iako su usporili proizvodnju u pogonima u britanskom Sunderlandu, poteškoće se ne prestaju gomilati pa će u prva četiri mjeseca ove godine morati otpustiti radnike.

Trevor Mann, Nissanov potpredsjednik za proizvodnju u Europi, izjavio je da tvornica u Sunderlandu trenutno posluje u izvanrednim okolnostima za koje Nissan nije kriv. "Nužno je poduzeti odgovarajuće korake kako bi se osigurala snažna i odgovorna pozicija jednom kada se poslovni uvjeti normaliziraju", rekao je Mann.

Tijekom 2008. Nissan je u Velikoj Britaniji prodao 66,336 novih automobila, što je za tek 0,14 posto manje nego 2007. godine. Međutim, tijekom prosinca prodaja je pala za 26,68 posto u usporedbi s istim razdobljem lani.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika