09.01.2009. / 21:33

Autor: Robert Rudić

Renaultov bolid, R29, nije prošao crash test

Renaultov novi bolid, R29, nije prošao frontalni i bočni test, a navodno su problematični nos i bočna sigurnosna struktura. Ovom im je prilikom uništena jedna šasija, a glasnogovornica, Frederique Le Greves, potvrdila je rezultate i naglasila kako su inženjeri upoznati sa situacijom kako se to više ne bi ponovilo

Renault je inače padao crash testove, a padali su i 2005. godine i osvojili oba naslovaRenault je inače padao crash testove, a padali su i 2005. godine i osvojili oba naslovaDanas Renault nije prošao dva od tri obavezna FIA-ina crash testa. Naime, njihov novi bolid, R29, nije prošao frontalni i bočni test, a navodno su problematični nos i bočna sigurnosna struktura.

Ovom prilikom uništena im je jedna šasija. Glasnogovornica Renaulta, Frederique Le Greves, potvrdila je rezultate crash testa, ali i naglasila kako su sada inženjeri upoznati sa problemima kojih više ne bi smjelo biti. Također je rekla kako nema nikakvih problema oko prezentacije, te će se ona održati kada je rečeno, 19. siječnja u Algarveu, dok bi prvi testovi započeli nakon nje.

Padovi na crash testovima nisu rijetkost jer momčadi ne žele riskirati, već teže "savršenosti" kako bi uštedjeli na težini i optimizirali performanse, a samim time vrijeme i novac.Inače, Renault je i prije padao na crash testovima, a kada su pali na crash testu 2005. godine, drugog su prošli i osvojili oba naslova.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika