09.01.2009. / 22:36

Autor: Josip Bagić

Hrvatska pobijedila Sloveniju u prijateljskoj utakmici u Splitu, Balić spreman za SP

Konačni je rezultat glasio 34:32 za Hrvatsku, a izbornik Lino Ćervar posebno je pohvalio formu Ivana Balića za kojeg vjeruje da će biti spreman za prvenstvo. Jedina mrlja na sjajnom sportskom dvoboju bila je ponašanje domaćih navijača prema slovenskim sportašima

Igra Ivana Balića oduševila je izbornika i navijačeIgra Ivana Balića oduševila je izbornika i navijačeRukometna dvorana Spaladium u Splitu večeras je, tijekom prijateljske utakmice između Hrvatske i Slovenije, bila popunjena posljednjeg mjesta.
Karte su podjeljene, no čini se da ih svejedno nije bilo dovoljno za sve one koji su htjeli gledati dvoboj paklenih i susjeda iz Slovenije.
Posljednji test za hrvatsku rukometnu reprezentaciju prije svjetskog prvenstva počeo je negodovanjem navijača.Naime, unatoč molbi hrvatskog rukometnog saveza da se Slovence večeras dočeka u prijateljskom ozračju, takav ishod je ipak izostao.
Gledatelji su toliko žviždali Slovencima da ih spiker nije uspio razgovjetno najaviti. Činilo se kako niti jedan gledatelju Spaladiumu nije imao razumjevanja za slovensku reprezentaciju.


Prvi rukometaš koji je istrčao na parket dvorane, bio je Ivano Balić koji se pojavio u 19. 15 sati, a za njim su na teren ušetale splitske mažoretkinje.
Večerašnje nadmetanje, iako ne donosi bodove, Slovenci su shvatili vrlo ozbiljno jer su se već u 19. 20 sati počeli pripremati u dvorani.
U 20 sati, kada je i službeno počela utakmica, tribine su se doslovce tresle, a u dvoranu se uvukla prava navijačka euforija.
Hrvatska rukometna reprezentacija nikada nije imala ovoliku potporu, a na spomen Balićevog prezimena gledatelji su vrištali od sreće. Ivano je u igru ušao u prvoj minuti.


Utakmicu su otvorili Slovenci zgodicima. Hrvatski reprezentativci još su uvijek ispitivali teren, a bila je vidljiva i doza nervoze . Prvi pogodak za Hrvatsku postigao je Vedran Zrnić, a nakon toga Igor Vori zabija još jedan gol.
Već u šestoj minuti Hrvatska je dobila priliku za sedmerac, a gol je zabio Ivan Čupić. Iako se osjetila velika podrša domaćih navijača, Slovenci su se u prvom dijelu odlično branili i uspjeli održavati ritam. Spektakularni sedmi gol, na oduševljenje svih gledatelja, zabio je Ivano Balić. Hrvatska reprezentacija oslobodila se pritiska krajem prvog dijela, a Tonči Valčić odlično je odradio prvi dio utakmice. Na odmor su otišli s pet golova prednosti.


Drugo poluvrijeme otvorio je Tonči Valčić pogotkom, a od tog je trenutka Hrvatska cijelo vrijeme bila uvjerljivija.
Navijači su zaista zaslužili svaku pohvalu za bodrenje i podršku koju su pružili igračima, a Ivano Balić ponovno je oduševio gledatelje u drugom djelu, zabivši drugi pogodak na utakmici. Opći je zaključak bio kako je Hrvatska zasluženo pobijedila.
Na tiskovnoj konferenciji održanoj nakon utakmice, izbornik Lino Ćervar je rekao da je u globalu zadovoljan igrom svoje reprezentacije te da mu je utakmica sa Slovenijom puno pomogla jer je još jednom uvidio nekoliko pogrešaka na kojima je potrebno raditi kako ih ne bi ponavljali na službenim utakmicama.


Također je zahvalio gledateljima koji su, prema njegovom mišljenju, na utakmici bili najbolji igrač jer su dizali atmosferu kada je bilo najpotrebnije. Tijekom konferencije osvrnuo se i na igru Ivana Balića te izrazio zadovoljstvo njegovom igrom.
-Ivano je vrlo dobro odradio trideset i pet minuta utakmice i možemo biti sigurni da njegov oporavak i vraćanje u formu idu u najboljem smjeru. Ivano je mogao odigrati još, no nije bilo potrebno riskirati-kazao je Ćervar na kraju (Fotografije: Mario Strmotić)

HRVATSKA - SLOVENIJA 34:32
11 000 gledatelja
Strijelci za Hrvatsku:
Vedran Zrnić 3. min, Igor Vori 4. min, Ivan Čupić 5. min, Blaženko Lacković 6. min, Blaženko Lacković 9 min., Blaženko Lacković 11. Min, Ivano Balić 11. Min,Vedran Zrnić, Ivan Čupić 19. Min, Tonči Valčić 21. Min, Tonči Valčić, Tonči Valčić 23. min, Domagoj Duvnjak 24. Min, Igor Vori 25. Min, Mateo Hrvatin 26. Min, Ivan Čupić 27. Min, Domagoj Duvnjak 28. Min, Denis Buntić 30. Min, Toči Valčić 32. Min, Igor Vori 34. Min, Domagoj , Igor Vori 36. Min, Goran Šprem 36. Min, Ivan Čupić 40. Min, Petar Metličić 42. Min, Ivan Čupić 43. Min, Domagoj Duvnjak 47. Min, Denis Buntić 50. Min, Ivano Balić 52. Min, Mateo Hrvatin 54. Min, Igor Vori 55 min, Igor Vori 57. Min, Balženko Lacković 58. Min, Blaženko Lacković
Najbolji igrač: Igor Vori
Žuti kartoni:
Blaženko Lacković 8. Min, Denis Špoljarić 12. min

Fotogalerija

  • Igra Ivana Balića oduševila je izbornika i navijače

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika