10.01.2009. / 12:28

Autor: Katarina Zorić

Srbija: Mrtvim beskućnikom hranio se čopor pasa

Sudeći prema dokumentima koji su pronađeni uz tijelo, nesretni čovjek je najvjerojatnije 60-godišnji Đura M., koji je u Kraljevu godinama živio u izbjegličkom kampu u selu Adrani, sve do zatvaranja tog objekta

U Beogradu ima više od 2.000 beskućnika; Foto: BlicU Beogradu ima više od 2.000 beskućnika; Foto: BlicBeskućnik čije je tijelo u četvrtak pronađeno u napuštenoj trafostanici u Kraljevu, preminuo je od hladnoće, a njegovim tijelom više od 20 dana hranio se čopor izgladnjelih pasa lutalica, piše srbijanski Blic.

Sudeći prema dokumentima koji su pronađeni uz tijelo, nesretni čovjek je najvjerojatnije 60-godišnji Đura M., koji je u Kraljevu godinama živio u izbjegličkom kampu u selu Adrani, sve do zatvaranja tog objekta. Njegovi sumještani pamte ga kao dobrog čovjeka, koji bi prihvatio svaki posao, samo kako bi si zaradio pokoji dinar.

Još uvijek se ne zna kako se nesretnik našao u napuštenoj trafostanici. Nakon što je kamp zatvoren, počeo je živjeti na ulici, gdje ga je pretpostavlja se i dočekala smrt. "Na tijelu nema tragova nasilja, ali je identifikacija izuzetno teška", rekao je Blicu doktor Dragan Arsić.

Zbog izrazito hladnog vremena ugroženi su životi tisuća beskućnika diljem Srbije. Prihvatilišta postoje samo u Beogradu i Futogu, a prema nekim procjenama, samo u Beogradu ima više od 2.000 beskućnika.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika