10.01.2009. / 18:22

Autor: Robert Rudić

Ferrari prezentaciju seli na stazu Mugello

Zbog zimskih vremenskih uvjeta koji vladaju u Fioranu, Ferrari je odlućio prezentaciju preseliti u Mugello, blizu Firence. Datum prezentacije se neće mijenjati i ona će se održati 12. siječnja

Staza Mugello duga je 5.245 kilometara i ima 15 zavoja sa dugačkom startno-ciljnom ravninom. Rekord kruga drži Rubens Barrichello, 1:18.704 - 239.911 km/h, iz 2004. godine Staza Mugello duga je 5.245 kilometara i ima 15 zavoja sa dugačkom startno-ciljnom ravninom. Rekord kruga drži Rubens Barrichello, 1:18.704 - 239.911 km/h, iz 2004. godine Ferrari je danas objavio kako će se prezentacija novog bolida ipak održati na stazi u Mugellu.

Naime, prezentacija bolida trebala se održati na njihovoj službenoj test stazi u Fioranu, ali je zbog zimskih vremenskih uvjeta koji ondje vladaju ona otkazana i preseljena u Mugello. Blizu staze je smješten i Bridgestoneov distribucijski centar, a datum prezentacije se nije promijenio te će se ona dogoditi kada je i najavljeno, 12. siječnja. Felipe Massa imati će priliku prvi sjesti za volan novog bolida i testirati ga.

Inače, staza Mugello smještena je u istoimenoj regiji blizu Firence, duga je 5.245 kilometara i na njoj se voze utrke MotoGP-a, DTM-a, Formule 3 i od ove godine utrke A1GP-a.

Vezane vijesti

Alonso: Unatoč pobjedi, i dalje smo loši

Alonso: Unatoč pobjedi, i dalje smo loši

Pobjednik Velike nagrade Malezije u Formuli 1, Ferrarijev Španjolac Fernando Alonso, čestitao je svima u svom timu na velikoj pobjedi, ali i ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika