11.01.2009. / 11:26

Autor: Ivana Zobenica

Čeh Štepanek ušao u povijest ATP turnira u Brisbaneu

Do svoje treće titule u karijeri Radek Štepanek je došao pobjedom nad Fernandom Verdascom. Ovo je, naime, prvi puta kako se ATP turnir održava u australskom Brisbaneu, koji je u ATP kalendar ušao umjesto Adelaidea

30-godišnjem Čehu Radeku Štepaneku ovo je tek treći osvojeni ATP turnir u karijeri30-godišnjem Čehu Radeku Štepaneku ovo je tek treći osvojeni ATP turnir u karijeriČeh Radek Štepanek pobjednik je ATP turnira u australskom Brisbaneu. U finalu je bio bolji od trećeg nositelja turnira, Španjolca Fernanda Verdasca, sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:4). Titula u Brisebaneu treća je u Štepanekovoj karijeri. Prvi naslov osvojio je 2006. godine u Rotterdamu, a drugi 2007. u Los Angelesu.

"Nakon dugo vremena odradio sam odlično taj prvi turnir i zahvaljujem trenerima što su me odlično pripremili", rekao je Štepanek nakon pobjede. Tridesetogodišnji Čeh ostat će upisan u povijesti kao prvi pobjednik ATP turnira u Brisbaneu, koji je u ovogodišnji kalendar ATP Toura ušao umjesto Adelaidea.

Dan ranije u ženskoj konkurenciji slavila je Bjeloruskinja Viktoria Azarenka. Rezultatom 2:0 (6:3, 6:1) pobijedila je Francuskinju Marion Bartoli i došla do svog prvog WTA naslova u karijeri.

Vezane vijesti

ATP Monte Carlo: Dodig potonuo nakon dobivenog seta

ATP Monte Carlo: Dodig potonuo nakon dobivenog seta

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u 2. kolu ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog tjedna igra u Monte Carlu. Bolji je od našeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika