11.01.2009. / 17:36

Autor: Katarina Zorić

Mesić: Dragi susjedi Slovenci, Hrvatska vam neće popustiti!

Mesić je istaknuo da Hrvatska ima svoju argumentaciju od koje neće odsutati, ali je napomenuo da i Slovenija ima svoju argumentaciju od koje također neće odustati

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio je da Hrvatska neće prihvatiti slovenske ucjene. "Sada prvi put javno govorim: ne opterećujmo se Slovencima! Ne trebamo gubiti vrijeme na pitanju koje ne možemo riješiti. Očito je da neke snage u Sloveniji misle da je Hrvatska danas ranjiva, da Hrvatska ima strateški cilj ući u Europsku zajednicu. A budući je to strateški cilj Hrvatske, mora je se stisnuti i ona će popustiti i pristati na nešto na što nikad ne bi pristala. E, dragi susjedi Slovenci, tako neće biti", rekao je Mesić.

Mesić je istaknuo da Hrvatska ima svoju argumentaciju od koje neće odsutati, ali je napomenuo da i Slovenija ima svoju argumentaciju od koje također neće odustati. "Sve je to ok, jedna i druga strana su ispolitizirale pitanje jednog dijela kopnene granice i morsku granicu. Hrvatski je interes da ostaje granična zemlja s Italijom, a ako bi se promijenila morska granica, Hrvatska bi bila prikraćena za granicu s Italijom, a to sebi ne može dopustiti", naglasio je Mesić.

Napomenuo je da je u takvoj situaciji ono što predlaže Hrvatska apsolutno korektno, moralno, pošteno i razumno. Ako mi međusobno ne možemo riješiti pitanje granica, kaže Mesić, onda idemo na međunarodnu arbitražu.

"Ostavimo Sloveniju Europi, a mi radimo svoj dio posla: ostvarujmo standarde i ispunjavajmo sve potrebne uvjete! A nikakve ucjene i ultimatume nećemo prihvatiti! I mi smo potrebni Europi, a ne samo Europa nama. Europa se udružuje, to je milenijski pothvat, a Slovenija zaustavlja ne samo Hrvatsku nego i taj milenijski pothvat koji je interes cijele Europe", dodao je Mesić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika