13.01.2009. / 11:14

Autor: Marija Kunder

Pobijedite godine: Pomladite se bez odlaska pod nož

Zaboravite estetske operacije, bolne rezove, dugotrajne oporavke i prazan tekući račun. Sami možete učiniti puno više, potrebno je samo malo truda i samodiscipline

Nije sve u botoxuNije sve u botoxuBudimo realni, nitko od nas ne postaje mlađi. Ali uz nekoliko jednostavnih pravila, uistinu možemo izgledati i osjećati se mlađe.
Zaboravite vječito nepotrebno laganje o godinama, te se posvetimo samo sebi...To je puno lakše.

Dobivamo li bitku s vremenom?

Velike bitke koje većina žena vodi zbog svojih brzinom munje nakupljenih godina, eskaliraju uglavnom u siječnju, mjesecu velikih sezonskih rasprodaja. Ali bitno je znati da većina tih preporučenih strategija zahtjeva previše uloženog napora i novca bez zadivljujučih rezultata. Donosimo vam nekoliko provjerenih i testiranih načina kako ostati mlad zauvijek.

Jaka želja za mladošću...

Natjecateljsko vježbanje je najbliža prirodna stvar modernim „anti-age" tabletama, a ono je za sve, ne samo za sportaše i profesionalce, tvrde treneri najpoznatijih svjetskih celebritya, Tim Bean i Anne Lang.
Naglasak je na natjecateljskom vježbanju jer lagana šetnjica parkom neće nam puno pomoći. Morate raditi na mišićima do granica vlastite izdržljivosti, vježbati još jače i brže da vam se tijelo dobro oznoji i srce ubrza kucanje.
Jaki intezitet vježbanja povećava potrebu tijela za kisikom i tako poboljšava sposobnost pluća, srca i krvi da opskrbljuju mišiće kisikom. Mnoga istraživanja nam potvrđuju da kada vježbanje shvatimo kao dokazivanje vlastite izdržljivosti, ono nam uvelike pomaže u sprečavanju mnogih bolesti koje donosi starenje.
Nije potrebno učlaniti se u teretanu ili plaćati skupe trenere.
Sve što trebate je par dobro očuvanih tenisica, trenirka i za žene, dobar grudnjak.

4 najbolja savjeta za vježbanje:

Brzo i snažno hodanje:
kada ste se već jako zagrijali i kada ste dosegli dobar tempo, napravite „test razgovora"- trebali biste se jako znojiti i teže disati, tako da niste u mogučnosti održavati normalan razgovor. Ali treba paziti da ne ostanete toliko bez zraka da ne možete izgovoriti bar jednu rečenicu.
Trčanje: početi sporo dok tijelo ne izgubi tromost i sporost, i počnete osječati lakoću trčanja. Tada si namjestite udaljenost i vrijeme, opet pokušati dosegnuti svoj maximun.
Preskakanje užeta: ova jeftina i prenosna kardiovaskularna vježba je savršen sagorjevač kalorija, za one koji su dosegli veliku fizičku kondiciju.
Biciklizam: Posebno dobro rješenje za starije i osobe prekomjerne težine. Najbolji način za sagorjevanje kalorija je da namjestite udaljenost i vrijeme i vježbate ravnajući se po tome.
Nakon osam tjedana vježbajući prema navedenim savjetima, izgledat ćete 20 godina mlađe. Ali vježda koju mnogi poznati celebtrity prakticiraju, a odlična je za krizna mjesta na koje godine najviše utječu je „kornjača": ponavljajuči ju 20 puta tri puta tjedno, odlično definira i usput pomlađuje guzu, leđa i ramena. A radi se ovako:
• Opušteno legnuti licem prema naprijed, rukama ispruženim prema naprijed i
skupljenim nogama.
• Udahnite i podignite lagano glavu, ramena i noge malo od poda. Zamahnite rukama u široki luk dok ruke ne dosegnu svaka svoju stranu. Stisnite čvrsto guzu i bedra.
• Izdahnite i vratite se u prvobitni položaj, ponovite to 20 puta dok su ruke cijelo vrijeme su iznad poda

Čuvajte svoju kožu...

Redovnim vježbanjem, uravnoteženom prehranom, adekvatnom njegom i zaštitom od sunca, koža će nam ostati sjajna i mladenačka bez obzira na godine. Ako mislite uložiti puno novaca u kožu, odličan izbor je Restylane Vital Light, novi proizvod na svjetskom tržištu.
To je jedina znanstveno dokazana metoda za zaglađivanje bora i drugih nepravilnosti kože. Riječ je o prozirnom, viskoznom gelu koji se ubrizgava injekcijom. Specijalno je dizajniran za osjetljivu kožu, a nanosi se na dekolte, vrat i gornju stranu ruku..mjesta na kojim se godine najviše vide.
Za ovaj učinkoviti tretmant izdvojit ćete između 4000kn - 6000kuna, prava sitnica. Tretman se mora ponoviti svakih 6 - 9 mjeseci.

Bitna stvar kod pomlađivanja je i vaše držanje. Najbolji način za to je ostvariti dobru međusobnu vezu glave, vrata i leđa. Očuvani vratni mišići vam daju odličnu ravnotežu, vitalnost, fleksibilnost i sjaj u očima..a to su puno važnije stvari od toga što imate na sebi i koliko bora nosite na licu!!

Pažljivo i s prehranom

Mnogi od nas će imati isplanirane rokovnike šest mjeseci unaprijed, ali plan što će jesti, ostavlja se za zadnji čas. Tada kupujemo krajnje nekritički. Umjesto da plan za prehranu radimo tek onda kada smo gladni i umorni, uzmite 10 minuta svaka tri dana i napravite sljedeće:
• Odlučite šta ćete jesti sljedeća tri dana.
• Sastavite meni koji će se bazirati na: divljači, ribi, svježem povrću i sezonskom voću i sjemenkama. Bitno je sve jesti ne previše obrađeno, približno prirodnom stanju svake namirnice.
• Isplanirajte si četiri obroka dnevno ( doručak, ručak, užina i večera). Pokušajte si pojednostaviti tako da ono što imate jedan dan za ručak, iskoristite i sljedeći dan za večeru...
• Napravite shopping liste, lakše je.
• Jedete li vani, zamolite kuhare da vaše jelo prilagode vašoj prehrani.
• Uzimajte vitamine, održavaju nas mladima!!

Na kraju, uz mnoštvo savjeta, bitno je da smo i sami puni elana, naboja i želje za životom..Svako ima svoje načine kako ostati mlad: Madonna nas uvjerava da ona samo jede puno lososa, i da ju to pomlađuje 12 godina..tko zna..za početak, nabacite osmjeh..on obara i čini nas mlađima i privlačnijima!!

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika