19.12.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

HRVATSKA

STANJE VJERSKIH SLOBODA U HRVATSKOJ

STANJE VJERSKIH SLOBODA U HRVATSKOJ
U izviješću američkog State Departmenta o vjerskim slobodama u svijetu, donesena je i ocjena stanja vjerskih sloboda u Hrvatskoj. Za hrvatsku se tvrdi da poštuje vjerske slobode, ali kako još uvijek postoji problem vraćanja imovine vjerskim zajednicama. Napomenuto je kako još uvijek ima nasilja prema objektima Srpske pravoslavne crkve. Izvješće govori da u Hrvatskoj ne postoji službena državna religija, ali da Katolička crkva uživa povijesni odnos s državom koji ostale vjere nemaju. No, svejedno se položaj Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve poboljšao nakon potpisivanja ugovora s državom, kojima su one dobile beneficije slične onima koje uživa Katolička crkva, kaže se u izvješću State Departmenta.
Zemlje kojima je upućena kritika zbog nedostatka vjerskih sloboda su Kina, Saudijska Arabija, Izrael ali i neke europske zemlje zbog netrpeljivosti prema pojedinim religijskim skupinama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika