13.01.2009. / 16:30

Autor: Nacionalova redakcija

Kampanja u Italiji: "Loša vijest je da Bog ne postoji. Dobra vijest je da ga ne trebamo"

Ova je kampanja, kao što se i očekivalo, odmah naišla na niz negodovanja, ponajprije iz klerikalnih krugova, koji su optužili ateiste za 'izravno poticanje netolerancije', prenijele su agencije.

Autobus koji se može vidjeti na ulicama Barcelone.
"Vjerojatno nema Boga. Sada se prestanite brinuti i uživajte u svom životu"Autobus koji se može vidjeti na ulicama Barcelone. "Vjerojatno nema Boga. Sada se prestanite brinuti i uživajte u svom životu"Nakon Engleske, na čiji se primjer pozvala i Barcelona kad je uvela natpise na autobuse koji promiču ideju nepostojanja boga, ateistička kampanja zahvatila je i Italiju. Nedavno je najavljeno kako će u Genovi početkom veljače na javni prijevoz nalijepiti poruku "Loša vijest je da Bog ne postoji. Dobra vijest je da ga ne trebamo", što je gotovo istovjetno natpisima u Barceloni, gdje prolaznici mogu uočiti poruku "Vjerojatno nema Boga. Sada se prestanite brinuti i uživajte u svom životu".

Iza talijanske kampanje stoji udruga agnostika i ateista, a oni su istaknuli da time žele potaknuti građane na razmišljanje o religijama koje su svuda oko nas. Ova je kampanja, kao što se i očekivalo, odmah naišla na niz negodovanja, ponajprije iz klerikalnih krugova, koji su optužili ateiste za 'izravno poticanje netolerancije', prenijele su agencije.

Vezane vijesti

Crkva, a ne ateisti

Crkva, a ne ateisti

Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba Protagora reagirala je opširnim pismom na izjavu vojnog ordinarija Juraja Jezerinca, koji je povodom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika