13.01.2009. / 18:42

Autor: Robert Rudić

Sainz najbrži treći puta zaredom

Nakon devete etape, Sainz je došao do svoje pete etapne pobjede, treće za redom, i 14. ukupno na Dakru. U konkurenciji motocikala i quadova nedostižni su Marc Coma i Josef Mehaček, dok u konkurenciji kamiona Vladimir Čagin nastavlja povećavati prednost u odnosu na Fridausa Kabirova

Carlos Sainz došao je do svoje 14. pobjede na reliju DakarCarlos Sainz došao je do svoje 14. pobjede na reliju DakarJučer je odvezena deveta etapa relija Dakar koja se vozila od La Serene do Copiapoa. U konkurenciji automobila opet je pobijedio Španjolac Carlos Sainz (VW) sa minutom i 47 sekundi prednosti ispred Amerikanca Marka Millera (VW) i dvije minute i 16 sekundi prednosti ispred još jednog Amerikanca, Robbyja Gordona, na Hummeru. Nakon devete etape, Sainz je došao do svoje pete etapne pobjede, treće za redom, i 14. ukupno na Dakru.

U ukupnom poretku i dalje je vodeći Sainz sa 19.52 minuta prednosti ispred Amerikanca Marka Millera. Naime, on je preuzeo drugo mjesto zbog toga što je Južnoafrikanac, Giniel De Villiers, završio etapu tek peti s 12 minuta zaostatka za vodećim Sainzom. Jedini vozač Mitsubishija, Španjolac Nani Roma, završio je etapu sedmi, ali unatoč tome i dalje je četvrti u ukupnom poretku sa 58.12 minuta zaostatka za vodećim.

U otvorenoj konkurenciji za automobile slavio je Amerikanac Robby Gordon (Hummer) koji je peti u ukupnom poretku, dok je u produkcijskoj konkurenciji slavio Francuz Ronan Chabot (Toyota), ali je još uvijek iza svog zemljaka, Nicolasa Gibona (Toyota), u ukupnom poretku ove kategorije.

U konkurenciji motocikala svoju drugu etapnu pobjedu na ovome reliju odnio je Nizozemac Frans Verhoeven (KTM) s tri minute prednosti ispred Francuza Davida Frétignéa (Yamaha), koji je i dalje vodeći u konkurenciji motocikala do 450ccm. Treći je završio Čileanac Francisco Lopez (KTM). U ukupnom poretku i dalje je vodeći Španjolac Marc Coma (KTM) koji je devetu etapu završio četvrti, dok se Amerikanac Jonah Street zbog ozlijede ruke morao nakratko oprostiti od relija.Vladimir Čagin "Car" peterostruki je prvak relija DakarVladimir Čagin "Car" peterostruki je prvak relija Dakar

U konkurenciji kamiona deveta etapa pripala je Rusu Vladimiru Čaginu (Kamaz) koji je s 24.57 minuta bio brži od Brazilca Andrea De Azevedoa (Tatra), a treći je završio njegov zemljak Fridaus Kabirov (Kamaz). U ukupnom poretku vodeći je Čagin, inače peterostruki prvak Dakra, koji je sada preuzeo kontrolu i ima prednost od 29.50 minuta ispred Kabirova, dok je treći Nizozemac Gerard De Rooy (Ginaf).

U konkurenciji quadova Čeh Josef Mehaček (Yamaha) došao je do svoje četvrte etapne pobjede na ovogodišnjem Dakru s 39 sekundi prednosti ispred Argentinca Marcosa Patronellija (Can-Am) i 17.26 minuta ispred Francuza Huberta Deltrieua (Polaris). U ukupnom poretku Mehaček povećava svoju prednost u odnosu na Patronellija i ona sada iznosi dva sata i 31 minutu. Treći je Poljak Rafal Sonik (Yamaha) koji već zaostaje tri sata i 26 minuta.

Danas je na rasporedu 10. etapa koja se vozi Copiapoem i duga je 670 kilometara.

Vezane vijesti

Dakarski reli: Peterhansel još bliže desetom naslovu

Dakarski reli: Peterhansel još bliže desetom naslovu

Francuski vozač Minija Stephane Peterhansel pobijedio je u konkurenciji terenaca na 11. etapi 33. izdanja Dakarskog relija, koja se u četvrtak vozila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika