13.01.2009. / 19:29

Autor: Robert Rudić

Prezentiran Ferrarijev novi bolid

Ferrarijev novi bolid dobio je ime F60, a po izgledu ne nalikuje na prethodnika, F2008, zbog drastičnih promjena za sezonu 2009.

Novi Ferrarijev bolid dobio je simbolično ime. Naime, Ferrariju će 2009. biti 60. sezona u F1Novi Ferrarijev bolid dobio je simbolično ime. Naime, Ferrariju će 2009. biti 60. sezona u F1Ferrari je jučer ujutro na stazi Mugello predstavio novi bolid, za sezonu 2009., nazvan F60.

Naime, zove se F60 zbog toga kako bi se proslavila 60. sezona u Formuli 1. Izgledom uopće ne nalikuje prethodniku, F2008, zbog drastičnih promjena za sezonu 2009. "Kao što vidite, novi bolid nije evolucija prošlogodišnjeg bolida. Radi se o potpuno novom bolidu koji je nastao na bijelom papiru.", rekao je Ferrarijev tehnički direktor Aldo Costa.

U skladu s novim pravilima, prednje je krilo šire, a stražnje uže. Ispod karoserije nalazi se i novi sustav za očuvanje kinetičke energije (KERS), a novost predstavljaju i nova mjenjačka kutija te novi sustav kočenja. Iz Maranella još nisu potvrdili hoće li biti spreman za prvu utrku, Veliku nagradu Australije za 74 dana. Nakon prezentacije, prvi za volan bolida sjeo je Felipe Massa i odmah ga testirao.Ferrarijevi piloti novog bolifa F60, Felipe Massa i Kimi RaikkonenFerrarijevi piloti novog bolifa F60, Felipe Massa i Kimi Raikkonen

"Današnja je prezentacija bila vrlo važna za nas jer je ovo bio prvi test našeg KERS-a na trkaćoj stazi. Mislim da ćemo imati probleme, koji će biti tipični problemi vezani uz samo trkalište, i da ćemo ih rješavati na različite načine, dok je glavni zadatak imati pouzdan bolid.", rekao je šef talijanske F1 momčadi Stefano Domenicali.

Vezane vijesti

Formula 1, VN Indije: Massi drugi slobodni trening

Formula 1, VN Indije: Massi drugi slobodni trening

Najbolje vrijeme na drugom slobodnom treningu utrke za VN Indije Svjetskog prvenstva u Formuli 1 postavio je Brazilac Felipe Massa u Ferrariju. Iza… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika