14.01.2009. / 10:45

Autor: Petra Horvat

Inin eurodizel se zamrzava, preporuka vozačima da kupe dodatne aditive

Pri niskim se temperaturama listići parafina izdvajaju. Dizel tada postane neupotrebljiv i uzrokuje kvar na automobilu jer talog parafina začepi filter i pumpu za gorivo

Dodatni aditivi se mogu kupiti na benzinskim postajamaDodatni aditivi se mogu kupiti na benzinskim postajamaVelik broj vozača čiji se automobili pogone na eurodizel prijavili su kvar na svojim vozilima. Večernji list je objavio izjavu voditelja servisa Autocommerce Ivana Pasaričeka koji tvrdi da je čak 99 posto vozača koji nisu mogli pokrenuti automobile, eurodizel točilo na Ininim benzinskim crpkama.

Pasariček je kazao da je do svih 30 kvarova na kojima je radio njegov servis došlo jer se pri niskim temperaturama listići parafina izdvajaju. Dizel tada postane neupotrebljiv i uzrokuje kvar na automobilu jer talog parafina začepi filter i pumpu za gorivo. Pasariček je rekao da su mnogi sa skijanja prijavili kvarove zbog goriva, a ti vozači također tvrde da su točili Inin eurodizel.

Večernji je prenio i izjavu vozača Damira Kolareca koji namjerava tužiti Inu, jer će ga vučna služba i servis koštati najmanje 500 kuna. "Imam račun s crpke, a u servisu sam uzeo uzorak goriva iz kojeg se naočigled vidi da nije ispravan. To je očita krađa i namjeravam dostaviti uzorak Državnom inspektoratu. Tužit ću Inu jer će me vučna služba i servis stajati najmanje 500 kuna, a i gorivo moram baciti", izjavio je za Večernji list. Slučajevi zamrzavanja goriva prijavljeni su i na području Ivanca u Zagorju.

Ina tvrdi da je primila 15-ak reklamacija zbog zamrzavanja goriva i vozačima preporuča da pri temperaturama nižim od minus 15 stupnjeva Celzijevih nabave dodatne aditive koji se mogu nabaviti na benzinskim postajama. Ina u eurodizel dodaje aditive protiv izlučivanja parafina, no oni su djelotvorni samo do spomenute temperature. Ina tvrdi i da su aditivi propisani međunarodnim normama, te da su pritužbe stigle samo iz kontinentalnog dijela Hrvatske gdje su zabilježene temperature ispod minus 15 stupnjeva Celzijevih.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika