14.01.2009. / 12:28

Autor: Ivana Zobenica

Vodeće momčadi NBA lige uvjerljivo pobijedile u sinoćnjim susretima

Iako je Kobe Bryant 'potrošio' 32 lopte, njegovi Los Angles Lakersi su ipak došli do pobjede nad oslabljenim Houston Rocketsima, dok je Orlando Magic u utakmici s Sacramento Kingsima postigao s 23 trice te postao NBA rekorder u postignutim tricama

Sinoć su nastupile tri vodeće momčadi lige Los Angeles Lakersi (31-6), Cleveland Cavaliersi (30-6) i Orlando Magic (31-8) te su upisali nove pobjede iako su igrali na gostujućem terenu.

Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)Orlando je s lakoćom svladao Sacramento Kingse 139:107 i upisao se u NBA povijest. Naime pogodili su 23 trice i tako srušili rekord Toronto Raptorsa koji su 13. travnja 2005. protiv Philadelphije ubacili 21 tricu. Za taj veliki uspjeh trebalo im je samo 37 pokušaja pa su utakmicu završili sa sjajnih 62 posto šuta za tri poena.

''Ne omalovažavamo druge momčadi, ali jako smo uzbuđeni zbog rekorda, NBA rekorda. Svi imaju problema obraniti se od trice protiv nas jer je vrlo teško zaustaviti Dwighta u sredini.'', rekao je Jameer Nelson koji je ubacio pet trica iz pet pokušaja.

Najbolji strijelac susreta bio je King Kevin Martin sa 30 poena, dok je u pobjedničkom timu najbolji bio Dwight Howard sa 25 poena i 15 skokova.

Cleveland je igrao u Memphisu protiv Grizzliesa te iako su igrali bez dva igrača iz prve postave, Zydrunasa Ilgauskasa i Bena Wallaca, slavili su sa 102:87. Najbolji igrač bio je LeBron James, a utakmicu je završio s triple-doubleom, postigao je 30 poena uz 11 skokova i 10 asistencija, uz to, ukrao je i tri lopte. ''Samo sam igrao. Dvojica naših igrača nisu igrala pa smo svi morali dati više, uključujući i mene. Odigrao sam na pravi način. Pustio sam igru da dođe do mene.'', rekao je LeBron.

LeBron James sinoć je bio najbolji u redovima Cleveland Cavaliersa, zabio je 30 koševa, tamo je dodao 11 skokova i 10 asistencijaLeBron James sinoć je bio najbolji u redovima Cleveland Cavaliersa, zabio je 30 koševa, tamo je dodao 11 skokova i 10 asistencijaIako su igrali bez Tracyja McGradyja i Rona Artesta, Houston Rocketsi su pružili jak otpor Lakersima koji su ipak slavili 105:100. Kobe Bryant je ubacio 33 poena i iako je imao slab postotak šuta iz igre 13-32, njegova trica je presudila utakmicu 27 sekundi prije kraja. ''Jednostavno lopte nisu ulazile. Kada je stigla zadnja četvrtina, morao sam se jako fokusirati kako bi napokon moje lopte prolazile kroz obruč'', rekao je Bryant. Kobe Bryant je u zadnjoj četvrtini ubacio 13 poena, a promašio je samo četiri šuta.

Rezultati NBA večeri:
Sacramento Kings - Orlando Magic 107:139
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 100:105
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 99:97
Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 87:102
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 107:102
Minnesota Timberwolves - Miami Heat 96:99
Detroit Pistons - Charlotte Bobcats 78:80

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika