14.01.2009. / 14:42

Autor: Katarina Zorić

Novi prevrat u Osijeku: Đapiću ipak gradonačelnička fotelja

Prema nekim informacijama, nova osječka vlast dogovorena je jučer u Zagrebu na sastanku predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, Ante Đapića i predsjednika osječko-baranjskog HSP-a Danijela Srba

Anto ĐapićAnto ĐapićAnto Đapić ipak će zasjesti u fotelju osječkog gradonačelnika i to na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća koja bi se trebala održati najvjerojatnije 23. siječnja. Prema nekim informacijama, nova osječka vlast dogovorena je u utorak u Zagrebu na sastanku predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, Ante Đapića i predsjednika osječko-baranjskog HSP-a Danijela Srba.

Srb to, međutim, oštro demantira. "To nije istina. Mi jesmo jučer bili u Zagrebu, i jesmo bili na sastanku, ali s nama nije bio predsjednik HDZ-a Ivo Sanader. Dakle, s njim o svemu ovome nismo razgovarali", rekao je Srb za Nacional.hr.

Osječki HSP i HDZ potpisali su danas koalicijski sporazum, a najvjerojatnije će im se pridružiti i Hrvatska stranka umirovljenika. Anto Đapić dobit će podršku za gradonačelnika, a zatražio je i da mjesta tri člana Gradskog vijeća i zamjenik Gradskog vijeća pripadnu HSP-u.

Vijećnici HSP-a i HDZ-a podnijeli su danas i zahtjev za ostavkom svih članova osječkoga Poglavarstva. Ostavku je podnio i aktualni gradonačelnik HSP-ov Gordan Matković, ali i ostali članovi Poglavarstva iz redova HSP-a.

Matković se vraća u vijećničke klupe, a novi koalicijski partneri navodno su se dogovorili da za predsjednika Gradskog vijeća izaberu Ivicu Vuletića iz HDZ-a.

SDP-ova Biljana Borzan, zamjenica osječkog gradonačelnika, rekla je danas da je cijeli slučaj namještaljka HSP-a i HDZ-a. "Ne mogu vjerovati da je HDZ dao Đapiću podršku u vrijeme kada je u njega prst uprla cijela Hrvatska, prvenstveno USKOK", rekla je Borzan.

Istaknula je da članovi osječkog Gradskog vijeća iz SDP-a neće davati ostavke, nego će pričekati razrješenje. "Ali neće moći biti suvislog objašnjenja, jer grad je nakon sedam mjeseci bezvlašća upravo s ovim Poglavarstvom počeo normalno funkcionirati", rekla je Borzan.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika