15.01.2009. / 08:04

Autor: Katarina Zorić, Hina

Hrvatska pod snijegom: Uvjeti za vožnju izuzetno nepovoljni

Kako navode nadležne službe, sve raspoložive snage su na terenu, a prometnice se čiste prema prioritetima


U većem dijelu Hrvatske gusti snijeg koji je sinoć počeo padati zameo je prometnice. Promet se stoga jutros odvija otežano. Problema imaju i pješaci zbog nanosa snijega na nogostupima, a još uvijek nije sve očišćeno. Kako navode nadležne službe, sve raspoložive snage su na terenu, a prometnice se čiste prema prioritetima.

U većem su dijelu zemlje uvjeti za vožnju izuzetno nepovoljni. Promet na većini cesta teče otežano i usporeno.

ZET od sinoć izvještava kako je zbog ledene kiše i snijega promet usporen na cijelom području Zgreba. Neke su autobusne linije u potpunosti su prekinute, a neke su skraćene. I u tramvajskom prometu dolazi do zastoja i kašnjenja.

HAK izvještava da u Slavonij, Lici, Gorskom kotaru, sjevernom i sjeverozapadnom dijelu zemlje pada snijeg ili kiša koja se ledi na kolniku. Zbog mokrih kolnika i niskih temperatura u većem dijelu zemlje ima i poledice.

Na kolniku mjestimice ima ugažena ili razmočena snijega, pa HAK vozačima preporuča krajnji oprez te im savjetuje da, ako to nije nužno, ne kreću na put dok se vremenske prilike ne normaliziraju.

Krčki most zatvoren je zbog jaka vjetra za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zabranjen je promet za sva vozila na županijskoj cesti ŽC 5169 Bjelopolje-D.Lapac. Zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu duž cijele autoceste A 2 Zagreb-Macelj te na većini cesta u Zagrebačkoj županiji, Lici i Gorskom kotaru.

Na graničnim prijelazima nema poteškoća.

Trajekti plove redovito.

Vezane vijesti

Kod Čabra snijeg i jedan iznad nule

Kod Čabra snijeg i jedan iznad nule

U dijelu Gorskog kotara pada snijeg, a jutros u 9 sati na meteorološkoj postaji Parg kod Čabra, gdje pada jak i neprekidan snijeg, izmjerena je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika