15.01.2009. / 11:43

Autor: Petra Horvat

Business.hr: Kutle i Klica zaradit će milijune na rukometnom SP-u

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac tvrdi da su svi poslovi dodijeljeni temeljem natječaja

Miroslav Kutle šiva odijela za HRSMiroslav Kutle šiva odijela za HRSSvjetsko rukometno prvenstvo, čija natjecanja počinju u petak, Hrvatskoj će donijeti višestruku zaradu. Business.hr je objavio imena poslovnih ljudi kojima su dodijeljeni poslovi oko SP-a. Zaštitarska kuća Bilić-Erić, iza koje navodno stoji Vinko Žuljević Klica, će osigurati SP, catering je dodijeljen restoranu Lido, a modna kuća Kamensko, vlasništvo Miroslava Kutle, će izraditi službena odijela SP-a.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac tvrdi da su svi poslovi dodijeljeni temeljem natječaja. Na natječaj za osiguranje natjecanja prijavili su se , tvrdi Gobac, Bilić-Erić, Sokol Marić i Zagreb štit. Lido je, kaže, dobio posao jer se na njihovim internetskim stranama vidi da opskrbljuju većinu ministarstava i veleposlanstava. Cijena cateringa na SP-u je 300 kuna po osobi, odnosno 500 kuna po osobi za VIP goste, a Lido se morao obvezati da će sve namirnice nabavljati preko Todorićevog Agrokora.

Gobac tvrdi za Business.hr da su na sastanku Vlade svim gradovima ponudili da se sami pobrinu za catering na SP-u, no kako nitko nije pokazao interes. Tvrdi i da je samo Osijek na vrijeme isplatio novac za catering. "Iako je 31. prosinca istekao rok za uplatu novca za catering, samo nam je Osijek doznačio milijun kuna, dok se Zagreb obvezao izvršiti svoju obvezu u narednih par dana", izjavio je Gobac, a prenio Business.hr.

Viko Žuljević Klica osiguravat će dvoraneViko Žuljević Klica osiguravat će dvoraneMiroslav Kutle, odnosno Kamensko, dobiti će 500 eura po svakom službenom odijelu, a takva odijela moraju nositi svi uključeni u organizaciju i ceremoniju SP-a. Gobac tvrdi da je Kamensko već 15-ak godina sponzor HRS-a i rukometnog kluba Croatia osiguranje, no taj se proizvođać odjeće ne pojavljuje na internetskim stranicama HRS-a kao sponzor.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok tvrdi da je troškovnik od 3,5 milijuna kuna, koji je poslao HRS, daleko od realnosti, a revoltiran je i činjenicom da catering dolazi iz Zagreba.

Gobac je za Business.hr izjavio da se HRS bavi samo ulaznicama, dok se marketingom i televizijskim pravima bavi IHF. Pokušavši se obraniti od kritika da će na SP-u zaraditi samo HRS, dok će gradovi dobiti samo dugove, Gobac je za Business.hr izjavio da će "gradovi zaraditi budu li pametno gospodarili novim dvoranama koje su ionako svi osim Splićana namjeravali graditi".

"Država će samo na ime PDV-a naplatiti više nego što je uložila u natjecanje. Računajte sami, u SP će se investirati oko 350 milijuna eura", prenio je izjavu Gobca Business.hr.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika