16.01.2009. / 14:20

Autor: Katarina Zorić

Akcija Domalg: Uhićena skupina koja je kokain iz Južne Amerike krijumčarila u Hrvatsku

Kada je policija prikupila određena saznanja o kriminalnim radnjama ove skupine, u dogovoru s USKOK-om, uspostavljena je suradnja s uredom DEA u Beču i policijama iz više zemalja, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare

Operativnom akcijom "Domalg" uhićena je kriminalna skupina za koju se sumnja da je u vremenskom razdoblju od 2005. do danas iz Južne Amerike prenosila kokain namjenjen ilegalnom tržištu Republike Hrvatske, piše Večernji.hr.

Kokain je prenošen uglavnom preko Španjolske koja je jedan od glavnih europskih centara za distribuciju kokaina.

Kada je policija prikupila određena saznanja o kriminalnim radnjama ove skupine, u dogovoru s USKOK-om, uspostavljena je suradnja s uredom DEA u Beču i policijama iz više zemalja, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare.

U ranim jutarnjim satima 15. siječnja koordiniranom akcijom sedam hrvatskh policijskih uprava započela je akcija u kojoj je uhićena 31 osoba, a nad njima se provodi kriminalistička obrada.

Također su pretraženi stanovi i drugi objekti te prijevozna sredstva osumnjičenih kod kojih je pronađeno 160 grama kokaina, 300 grama heroina te više komada raznih vrsta oružja.

Kriminalistička obrada je u tijeku, a policija je istaknula da je tijekom ranijeg postupka u ovoj operativnoj akciji zaplijenjeno i šest kilograma kokaina u zračnoj luci u Madridu.

Uhićenima se na teret stvalja krijumčarenje više desetaka kilograma kokaina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika