20.12.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA VLADA

SUD OD VLADE TRAŽI PREDAJU DOKUMENATA ODVJETNICIMA GOTOVINE U ROKU OD OSAM DANA

SUD OD VLADE TRAŽI PREDAJU DOKUMENATA ODVJETNICIMA GOTOVINE U ROKU OD OSAM DANA

Zagrebački Općinski sud odredio je u petak da Vlada u roku od osam dana odvjetnicima haaškog optuženika Ante Gotovine preda dokumente koje je poslala Haaškom sudu u vezi s optužnicom protiv odbjeglog generala. Ovrha je određena nakon što Vlada nije predala dokumente, jer se na djelomičnu presudu žalila zagrebačkom Županijskom sudu tvrdeći da bi time nastala nepopravljiva šteta. Umjesto toga Vlada je predložila da se dokumentacija zadrži u sudskom pologu do pravomoćnosti presude, odnosno dovršetka žalbenog postupka. Općinski sud odbio je taj prijedlog Državnog odvjetništva kao Vladinog zastupnika, uz obrazloženje da po Zakonu o upravnim sporovima, po kojem se vodi postupak zbog nezakonite radnje protiv Vlade, ne postoji mogućnost otvaranja sudskog pologa. Nakon te odluke Sud je Vladi vratio dokumente koje je, zajedno sa žalbom na djelomičnu presudu, poslala na polog.
Rješenjem o ovrsi Vlada bi Gotovininim odvjetnicima trebala predati 77 dokumenata dostavljenih Haškom sudu u rujnu 1995. i još neke dokumente poslane u veljači 2003.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika