17.01.2009. / 12:58

Autor: Katarina Zorić

Sarajevski mediji: Vukovićeveo uhićenje prvorazredni je skandal

Oslobođenje donosi izjavu zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića koji kaže kako u Sarajevu nisu još sigurni kako se postaviti u cijelom slučaju. Očekuju da će se Vukoviću suditi u Hrvatskoj s obzirom na to da ima hrvatsko državljanstvo

Vjekoslav VukovićVjekoslav VukovićNakon što je jučer u Rijeci priveden zbog sumnje da je sudjelovao u krijumčarenju oružja, Vjekoslav Vuković, voditelj Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma u Ministarstvu sigurnosti BiH, danas bi trebao biti priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci gdje će mu biti određen pritvor.

Sarajevski Dnevni Avaz piše da je hrvatska policija prilikom uhićenja pronašla eksploziv i oružje u Vukovićevom službenom automobilu golfu V. Također se navodi da je Vuković i otprije poznat po neprimjerenom ponašanju pa se tako spominje da je razbio dva službena automobila, a u jednoj od tih nesreća bio je pod utjecajem alkohola.

Oslobođenje donosi izjavu zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića koji kaže kako u Sarajevu nisu još sigurni kako se postaviti u cijelom slučaju. Očekuju da će se Vukoviću suditi u Hrvatskoj s obzirom na to da ima hrvatsko državljanstvo.

Krešića najviše brine to što je Vuković vodio proces revizije državljanstava BiH u ratu koje bi mnogi sada, prema njegovu mišljenju, mogli dovesti u pitanje.

Inače, sarajevski mediji složni su u ocjeni da je Vukovićevo uhićenje prvorazredni skandal, a nagađaju da će zbog toga biti i suspendiran.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika