17.01.2009. / 16:13

Autor: Branimir Lozej

Formula 1

U nadolazećoj sezoni vozači će moći koristiti osam motora

Osam motora koje će piloti Formule 1 moći koristiti tijekom sezone novo je pravilo FIA-e, Međunarodne automoto federacije, koje će omogućiti bolje plasmane pilota "manjih momčadi"

"Tijekom sezone svaki se vozač može zamijeniti svoj motor ne više od osam puta. Ukoliko će ga mijenjati više od osam puta, past će deset pozicija na startu svake utrke prije koje napravi tu, devetu, zamjenu", stoji u službenoj izjavi FIA-e, Međunarodne automoto federacije. Tako će piloti na raspolaganju imati osam, a ne kao u prošloj sezoni samo pet motora.U 2009. godini piloti Formule 1 na raspolaganju će imati osam motoraU 2009. godini piloti Formule 1 na raspolaganju će imati osam motora

Naime, u prošloj je sezoni vozačima motor morao izdržati tri utrke, a u nadolazećoj će moći kada god žele osam puta zamijeniti motor. Tako ukoliko im otkaže motor tijekom utrke u sljedećoj će ga, bez, nekih kazni i penala, moći zamijeniti. Ova će promjena omogućiti pilotima da sami određuju kada će mijenjati motore što će povećati konkurentnost "manjih momčadi".

Prošle sezone piloti BMW-a, Toyote i Force Indije često su, zbog otkazivanja motora, morali mijenjati motore nakon samo jedne utrke te su gubili deset pozicija na startu, što je omogućilo dominaciju Ferrarija i McLaren Mercedesa.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika