17.01.2009. / 17:08

Autor: Petra Horvat

Pitanje isplativosti: 'Utakmica Kuvajt-Španjolska u polupraznoj Spaladium areni'

Iako se jučer na svečanom otvorenju Svjetskog rukometnog prvenstva tražila karta više i veliki je broj navijača podršku hrvatskim reprezentativcima pružao ispred dvorane, današnji je susret stranih reprezentativaca doživio slab odaziv publike

Utakmica Kuvajt - ŠpanjolskaUtakmica Kuvajt - ŠpanjolskaUtakmica između Španjolske i Kuvajta, koja se igra u B skupini Svjetskog rukometnog prvenstva, započela je danas u 16:30 u polupraznoj rukometnoj dvorani Spaladium Arena, pa se postavlja pitanje isplativosti te dvorane čija je izgradnja koštala oko 147 milijuna eura.

Iako se jučer na svečanom otvorenju Svjetskog rukometnog prvenstva tražila karta više i veliki je broj navijača podršku hrvatskim reprezentativcima pružao ispred dvorane, današnji je susret stranih reprezentativaca doživio slab odaziv publike.

Dvorana Spaladium arena u Lori najveće je kapitalno ulaganje u Splitu nakon Mediteranskih igara 1979. godine, a nakon završetka Svjetskog rukometnog prvenstva treba započeti izgradnja garaže s 1 500 parkirališnih mjesta, te 25-katni poslovno-turistički toranj.

Vlada je Splitu ustupila zemljište za dvoranu, a prema ugovoru o javno-privatnom partnerstvu, Grad i Vlada će plaćati godišnji najam dvorane u iznosu od 4,93 milijuna eura. Dvorana bi nakon 30 godina trebala postati vlasništvo Grada.

Iako je na svečanom otvorenju dvorane ministar Primorac ponosno kazao "Ne zaboravite ovu misao: Rukomet igraju svi, ali samo Hrvati pobjeđuju", pitanje je hoće li Hrvati, s obzirom na ekonomsku težinu investicije, velike troškove dvorane i slab odaziv posjetitelja, po pitanju dvorana koje su izgrađene s ciljem revitalizacije hrvatskog turizma i gospodarstva postati financijski gubitnici.

Vezane vijesti

Saudijska Arabija spremna pokriti manjak u naftnoj ponudi

Saudijska Arabija spremna pokriti manjak u naftnoj ponudi

Saudijska Arabija spremna je pokriti sav manjak u opskrbi naftnog tržišta povećanjem proizvodnje crnog zlata, ponovio je u srijedu saudijski ministar… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika