18.01.2009. / 10:40

Autor: Tena Džodan

7 modnih zapovjedi za novu sezonu

Prave fashion ovisnice znaju da je već sada vrijeme za planiranje kombinacija u kojima ćemo uživati čim sunce zamijeni snijeg. A to će doći i prije nego što mislimo. Stoga, provjerite koji su dizajnerski must have komadi za nadolazeću sezonu. P.S. Vraćaju se jastučići!


Kombinezon je ultimativni odjevni predmet sezoneKombinezon je ultimativni odjevni predmet sezonePonovno je ono vrijeme. Zima je, hladno je i ni termočarape i zimske šlape nisu nam dovoljne da nas ugriju. I baš sada kad uopće ne razmišljamo o tome u dućane stižu proljetno/ljetne kolekcije.

Trebali bismo razmišljati pametno i kupovati promišljeno ,a dizajneri nam donose takve fenomenalne i otkačene stvari za sezonu da će ih jednostavno svaka modna pobornica morati kupiti (i baciti se u još jedan minus na tekućem).

Stiže nam odjeća s glasnom, vrištećom porukom, ponosna i čak možda i pomalo opasna (za opasne curke). Vraćaju nam se famozni jastučići na ramenima koji će biti toliko istaknuti da slučajan prolaznik mora paziti da mu ne nanesemo psihičku štetu.

Moda je prevrtljiv biznis, kompliciran, pa ju je tako teško i pratiti. Ali nije sve u tome da pratite modu, važno ju je stvarati i živjeti. Nosite ono što vam se sviđa i što vam je ugodno, ali evo nekoliko orjentira kako biste se lakše snašli u novoj sezoni.

Kombinezoni

Aha, da, ne šalimo se!!! Ponovno se vraćaju i to bolji nego ikad. Iako ima onih koji će ih totalno popljuvati razmišljajte o njima kao o svojo drugoj koži, budućoj futurističkoj. Obucite se kao za scenski nastup i pritom se ludo zabavite. Jedini problem je skidanje, ali vjerujemo da će te se ispraksirati.

Blještavilo

Ako ste mislili da je božićno vrijeme prošlo i da je gotovo sa šljokicama gadno ste se prevarili. Da, Božić je prošao, ali šljokice, sjaj, metalic...sve je to ostalo. Yesss!!!!
Modni svijet je poludio za time. Pogledajte samo Balenciagu, Nicolas Ghesquière, Chanel, sve su to ukomponirali futuristički.

Osamdesete

Reći ćemo vam samo jedno. Otiđite u videoteku i posudite si Mama Mia. Sve će vam biti jasno. To je cijeli duh nove sezone: "Usudite se nositi to". Duran Duran boje, jastučići na ramenima, minijaturne, minijaturne minice i ogromna kosa. I Mini suknja je postala još minijaturnija, čak i s potpisom klasičnog ChanelaMini suknja je postala još minijaturnija, čak i s potpisom klasičnog Chanelajoš veći šeširi.

Rublje

Donje rublje je ovaj puta gornje rublje. Pogledajte Pradu. I nosite bokserice.

Traper

Najdemokratičniji material. Možete apsolutno sve od njega napraviti. Izlizane, poderane, bljede ko krpa. To se traži. Što vam srce zaželi.

Boje

Gucci, Versace, Galliano. Roza, narančasta, tirkizna. I ne odvojeno,nego zajedno skombinirano.

Retrofuturizam

Dajte mašti na volju i spojite sve gore navedeno i pogledajte učinak. Ostat ćete zamijećeni, a to je najbitnije

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika