19.01.2009. / 09:33

Autor: Katarina Zorić

The Sun: 40 terorista Al-Qaede u Alžiru umrlo od kuge

Napomenuo je da se bolest brzo širi, a smrt nastupa nakon samo nekoliko sati. "Ovo će uistinu zabrinuti Al-Qaedu", rekao je sugovornik

Najmanje 40 pripadnika Al-Qaede koji su bili smješteni u šumskom kampu u Alžiru umrlo je od kuge, piše The Sun.

Vođe ove terorističke organizacije sada strahuju da je bolest prenesena i na druge terorističke ćelije ili na talibane u Afganistanu.

"Ovo je dosad najsmrtonosnije oružje u borbi protiv terorizma. Većina terorista nema osnovni medicinski pribor koji je potreban za liječnje kuge", rekao je britanskom Sunu neimenovani sugovornik.

Napomenuo je da se bolest brzo širi, a smrt nastupa nakon samo nekoliko sati. "Ovo će uistinu zabrinuti Al-Qaedu", rekao je sugovornik.

Prema pisanju Suna, epidemija kuge među pripadnicima Al-Qaede započela je u špiljama na području provincije Tizi Ouzou, 150 kilometara udaljenima od glavnog grada Alžira gdje su se teroristi skrivali.

Skupina koju je vodio traženi terorist Abdelmalek Droudkal, bila je prisiljena napustiti sklonište u Yakouren šumama kako bi pobjegli bolesti.

Ekstremisti koji podržavaju Osamu bin Ladena otišli su u pokrajine Bejaia i Jijel nadajući se da nisu sa sobom ponijeli i virus kuge. "Vođe se boje da će se preživjeli teroristi predati kako bi izbjegli strašnu smrt", istaknuo je neimenovani izvor.

Teroristi u Alžiru dio su najveće i najmoćnije skupine Al-Qaede izvan Bliskog istoka. Obučava ih se za ubijanje britanskih i američkih vojnih trupa.


Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika