20.01.2009. / 12:39

Autor: Katarina Zorić

Nikica Jelavić se nagodio: Za slobodu 100 tisuća eura i dvije godine uvjetno

Presuda bi trebala biti objavljena u četvrtak kada će Jelavić biti pušten na slobodu

Nikica JelavićNikica JelavićObrana Nikice Jelavića nagodila se s tužiteljstvom i sudom u Kemptenu da mu se uz puno priznanje izrekne kazna od dvije godine zatvora uvjetno na tri godine. Prema prijedlogu obrane, Nikica Jelavić mora uplatiti i iznos od 100.000 eura. Presuda bi trebala biti objavljena u četvrtak kada će Jelavić biti pušten na slobodu.

Jelavić je u srpnju prošle godine na osnovi međunarodne tjeralice uhićen na slovensko-hrvatskoj granici te je nakon toga isporučen Njemačkoj. Optužuje ga se da je na osnovi lažnih dokumenata i lažnih izjava svjedoka od savezne pokrajine Bavarske zahtijevao odštetu od 530.000 eura za vrijeme provedeno u istražnom zatvoru.

Njemačko državno odvjetništvo ustvrdilo je da se Jelavićev zahtjev za odštetu temelji na krivotvorenim dokumentima kojima je optuženik njemačke vlasti pokušao uvjeriti da mu je za boravaka u istražnom zatvoru u Kemptenu propalo nekoliko unosnih poslova.

Tada su ga sumnjičili da je opljačkao draguljarnicu u Kemptenu. Tri mjeseca je proveo u pritvoru, a tada je oslobođen sumnje te je obustavljen postupak protiv njega.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika