20.01.2009. / 14:55

Autor: Katarina Zorić

Rothaichner na suđenju Zagorcu: Bio sam običan kurir zadužen za prijevoz novca

Rothaichner je svjedočio putem videozida, a svjedočenje je bilo zatvoreno za javnost. Njegov iskaz naknadno je u nastavku ročišta pročitao sudac Siniša Pleše

Josef Rothaichner sa Zagorčevim odvjetnikom Zvonimirom Hodakom; Foto: Nacionalova arhiva
Josef Rothaichner sa Zagorčevim odvjetnikom Zvonimirom Hodakom; Foto: Nacionalova arhiva Svjedočenjem Josefa Rothaichnera, njemačkog trgovaca oružjem, danas je nastavljeno suđenje umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu.

Rothaichner je svjedočio putem videozida, a svjedočenje je bilo zatvoreno za javnost. Njegov iskaz naknadno je u nastavku ročišta pročitao sudac Siniša Pleše.

Njemački trgovac oružjem navodno je u MORHU ostavio dvije pilotske torbe pune dragulja, kao polog za kupnju oružja za obranu Hrvatske.

Istaknuvši da nije prodavao drago kamenje, Rotaichner je rekao da je bio običan kurir zadužen za prijevoz novca iz MORH-a češkom trgovcu oružjem Petru Pernički. Kako je rekao, Pernička je tijekom rata kupio raketni sustav za MORH.

Suđenje Vladimiru Zagorcu trebalo bi se nastaviti za mjesec dana. Sudsko vijeće tada bi trebalo odlučiti o prihvaćanju novih dokaznih prijedloga optužbe.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika