20.01.2009. / 16:54

Autor: Katarina Zorić, Petra Horvat

Ivica Magdić pušten kući, supruga tvrdi da je pritišću zbog Glavaša

Glasnogovornica osječke policije nije htjela reći točan razlog privođenja devetorice

Ivica Magdić i njegova supruga Gordana Getoš MagdićIvica Magdić i njegova supruga Gordana Getoš MagdićGordana Getoš-Magdić, koja je optužena u slučajevima 'Selotejp' i 'Garaža', za Nacional je potvrdila da je njezin suprug Ivica Magdić jutros uhićen, te da je u 17 sati pušten kući. Ona pritom tvrdi da ne zna zašto je njezin suprug jutros odveden u policiju, no pretpostavlja da se time želi izvršiti pritisak na nju zbog slučaja suđenja Glavašu.

"Moram naglasiti da sam ogorčena postupanjem osječke policije koja je jutros oko 9 sati pretresla našu kuću i odvela mog supruga u policijsku postaju. Kada sam pitala u kojem ga svojstvu odvode, inspektor Pirić je kazao da ga odvode kao građana na obavijesni razgovor. Upitala sam zašto mu onda nije najprije upućen poziv na koji bi se on dobrovoljno odazvao, a suprugu sam savjetovala da ne pristane na odlazak u policiju i neka pozove odvjetnika. Inspektor Pirić je tada kazao da oni nemaju vremena čekati odvjetnika, te da će mog supruga u tom slučaju uhititi. Niti moj suprug ne zna zašto je uhićen, a policija je, kao i prilikom prošle dvije premetačine naše kuće, tražila eksploziv", rekla je za Nacional Gordana Getoš-Magdić.

Ona tvrdi da policija privođenjem njenog supruga vrši pritisak na nju, te tvrdi da niti ona niti suprug ne znaju ništa o eksplozivu koji je policija tražila. "Isti su eksploziv dva puta tražili u natrag dvije godine. Prvi puta prilikom mojeg uhićenja kada je policija bila jednako vulgarna kao sada, te drugi puta u vezi navodne prijetnje samoprozvanom odvjetniku Arambašiću", tvrdi ona. Dokaz da je moj suprug nevin, tvrdi ona, je njegovo puštanje kući. Još ne razmišljamo o tužbi, rekla je, no svakako ćemo se o tome posavjetovati s odvjetnikom.

Gordana Getoš-Magdić tvrdi da joj je policija prije dvije godine prijetila uhičenjem muških članova njene obitelji. Također, tvrdi ona, policija joj je prijetila i odvođenjem kćerke u Dom za nezbrinutu djecu. "Uhićenje mog supruga dokaz je moje tvrdnje da mi prijete zbog Glavaša", rekla je za Nacional.

Osim Ivice Magdića, jutros je u Osijeku privedeno još osam osoba. Prema neslužbenim informacijama koje je Nacional ranije objavio, riječ je o pripadnicima tzv. Čepinske skupine. Mediji nagađaju da su uhićenja povezana s nedavnom policijskom operacijom 'Šok', no policija taj podatak demantira.

Policija demantira: Uhićenja u Osijeku nemaju veze s akcijom Šok

Osječka policija privela je jutros devet osoba na obavijesni razgovor. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o pripadnicima tzv. Čepinske skupine. Među privedenima je i Ivica Magdić, suprug Gordane Getoš-Magdić koja je optužena u slučajevima 'selotejp' i 'garaža'.

Iako su mediji nagađali da privođenja imaju veze s nedavnom policijskom operacijom Šok, glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer to opovrgava.

"Naglašavam da nismo nikoga uhitili, već smo samo priveli na obavjesni razgovor devet osoba s područja PU Osječko baranjske. Mogu reći da ova privođenja nemaju veze s akcijom Šok", rekla je za Nacional.hr Edita Roterbauer. Navela je da su svi privedeni od ranije poznati policiji.

Glasnogovornica osječke policije nije htjela reći točan razlog privođenja devetorice, a nije htjela ni potvrditi je li među njima i Ivica Magdić.

Kako neslužbeno doznajemo, po Ivicu Magdića u njegov stan jutros su došla dva pripadnika specijalne policije i dva policajca u civilu. Magdić, kao i ostali privedeni, još se uvijek nalaze u prostorijama PU osječko-baranjske.

Policija najavljuje da će se o svemu očitovati čim to bude moguće, ali trenutačno ne mogu prognozirati kada će se to dogoditi.

Vezane vijesti

Sindikat policije: Ne prozivajte nas, nego onoga tko nas je zvao

Sindikat policije: Ne prozivajte nas, nego onoga tko nas je zvao

Sindikat policije Hrvatske (SPH) ocijenio je danas da su policajci jučer prilikom pružanja asistencije i privođenja prosvjednika u Varšavskoj ulici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika