20.01.2009. / 21:43

Autor: Hina

Privođenja u Osijeku zbog planiranja ubojstva, policija se ne izjašnjava o Magdiću

Policija je 'raspolagala saznanjima o planiranju i pripremanju ubojstva između osoba koje su joj od ranije poznate", priopćila je osječka policija

Ivica MagdićIvica MagdićOsječko-baranjska Policijska uprava izvijestila je večeras kako je od devet osoba, sa šireg osječkog područja, koje su danas dovedene u policijske prostorije na obavijesni razgovor, uhićena jedna, pet ih je nakon razgovora napustilo PU, tri osobe su još u policijskim prostorijama, a policija nastavlja s daljnjim provođenjem izvida.

U priopćenju za javnost PU je opovrgnula izvješća nekih medija o navodnome uhićivanju devet osoba, napominjući kako su spomenute osobe pozvane na obavijesni razgovor kao građani, a da je nakon obavljenih izvida, u popodnevnim satima, uhićena samo jedna osoba. Također su i opovrgnuti napisi o povezanosti izvida u Osijeku s navodnim planiranim ubojstvom braće Rodić u Zagrebu i provođenjem akcije ''Šok' u prosincu prošle godine.

Dodaje se kako je policija "raspolagala saznanjima o planiranju i pripremanju izvršenja kaznenog djela ubojstva između osoba koje su joj od ranije poznate", a policijski službenici su, "u cilju proaktivnog djelovanja, usmjerenog na sprječavanje izvršenja kaznenih djela i mogućih teških posljedica, poduzeli mjere i radnje prema eventualnim počiniteljima i mogućim žrtvama te osobama koje su mogle imati korisna saznanja o gore navedenom".

Temeljem sudskih naloga u prijepodnevnim satima izvršene su pretrage domova i osobnih vozila kod devet osoba koje su potom pozvane na obavijesni razgovor, radi prikupljanja korisnih obavijesti o počiniteljima i samom kaznenom djelu. Izvršenim pretragama kod jedne osobe pronađeno je više komada dugog i kratkog vatrenog oružja, streljiva i detonatorkih kapisli. Protiv te osobe slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, navodi se u priopćenju.

Pojedini internetski portali ranije su objavili kako se među osobama koje su u osječko-baranjsku PU dovedeni na obavijesni razgovor nalazi Ivica Magdić, suprug Gordane Getoš-Magdić, optužene za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u tzv. "slučaju selotejp", što u PU nisu željeli komentirati.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika