21.01.2009. / 10:09

Autor: Katarina Zorić

Sukobili se Srbi i Hrvati na Australian Openu

Tijekom meča navijači su se međusobno provocirali izvodeći navijačke pjesme, ali strah od mogućeg nasilja otklonjen je kada su se srbijanski i hrvatski navijači mirno razišli nakon Čilićeve pobjede

Dvije osobe su izbačene s Australian Opena nakon noćašnjeg sukoba između srbijanskih i hrvatskih navijača, objavile su australske dnevne novine The Age.

Fanovi su se sukobili u kafiću nakon meča drugog kola između hrvatskog tenisača Marina Čilića i srbijanskog Janka Tipsarevića koji se noćas igrao u Melbourne parku.

Tijekom meča navijači su se međusobno provocirali izvodeći navijačke pjesme, ali strah od mogućeg nasilja otklonjen je kada su se srbijanski i hrvatski navijači mirno razišli nakon Čilićeve pobjede.

Oko terena je patroliralo mnoštvo policije i službenog osiguranja koji su čekali da isprate navijače na izlasku kako se ne bi ponovio slučaj iz 2007. godine kada su se, kako piše list, sukobili bijesni balkanski protivnici. Tada je nakon velike tuče u kojoj su letjele i boce s turnira izbačeno 150 Hrvata i Srba.

Mir je noćas održan tijekom cijeloga meča, ali vrlo brzo nakon njega došlo je do meteža u jednom kafiću na Garden trgu. Policija je munjevito intervenirala i izbacila dva muškarca.

Srbijanski tenisač Tipsarević kaže da ga je pjevanje nacionalističkih pjesama tijekom meča prilično uznemirilo.

"Ponašanje navijača nije bilo u redu, a pri tome mislim i na hrvatske i na srbijanske navijače. Pjevali su pjesme koje nemaju nikakve veze s tenisom, ali imaju sa zajedničkom povijesti", rekao je Tipsarević. Dodao je da mu se ipak svidjelo što nije bilo pljeskanja između servisa, ali i što nisu zvonili mobiteli koji inače znaju ometati igrače.

Tipsarević je rekao kako je zamolio organizatore da se meč odigra na terenu koji je pod nadzorom kamera kako bi se spriječili problemi. Dodao je da se meč igrao prilično rano pa se očekivalo da neće biti mnogo alkoholiziranih navijača.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika