21.01.2009. / 12:52

Autor: Katarina Zorić

Bivši KGB-ov špijun kupuje londonski Evening Standard

Milijarder je već ranije istaknuo kako je upravo Evening Standard koristio kao izvor informacija dok je bio mladi špijun u Londonu

Aleksander Lebedjev, bivši ruski agent KGB-a kupiti će londonske novine, Evening Standard za samo jednu funtu.

Izdavač, Daily Mail & General Trust, objavio je kako je pristao prodati časopis Lebedjevu, koji bi time u vlasništvo dobio 76 posto Evening Standarda.

Milijarder je već ranije istaknuo kako je upravo Evening Standard koristio kao izvor informacija dok je bio mladi špijun u Londonu.

Prema službenoj obavjesti, Evening Standard prijeći će u ruke Evening Pressa, tvrtke koju su osnovali Aleksander Lebedjev i njegov san Evgenij, a koja je u vlasništvu Lebedjev Holdinga.

Ovo je prvi put da je netko od ruskih oligarha odlučio kupiti tiskovinu u Velikoj Britaniji, no Lebedjev je istaknuo kako odlučno podupire slobodu medija te se neće uplitati u uredničku politiku novina.

No, unatoč njegovim izjavama, Daily Mail, koji će zadržati manjinski udio, odlučio je osnovati novi urednički kolegij, koji će se boriti za neovisnu uređivačku politiku.

"Podupiremo slobodne i neovisne medije, a veliki smo obožavatelji Evening Standarda kao glasovite novine, poznate po dobrom novinarstvu i komentarima. Odlučni smo u namjeri da ojačamo njegov položaj na tržištu, a posebno se veselimo suradnji sa Associatedom", naveo je u izjavi Lebedjev.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika