22.01.2009. / 08:34

Autor: Hina

Caroline Kennedy odustala od mjesta u Senatu

Caroline Kennedy u srijedu je nazvala guvernera države New York Davida Patersona, ovlaštenog za donošenje odluke o nasljednici Hillary Clinton, kako bi ga obavijestila da više nije zainteresirana

Caroline KennedyCaroline KennedyCaroline Kennedy, kćer pokojnog američkog predsjednika Johna F. Kennedya, koja je pretendirala na upražnjeno senatsko mjesto nove američke državne tajnice Hillary Clinton, objavila je u četvrtak da odustaje od tih ambicija, izvijestio je The New York Times.

Caroline Kennedy u srijedu je nazvala guvernera države New York Davida Patersona, ovlaštenog za donošenje odluke o nasljednici Hillary Clinton, kako bi ga obavijestila da više nije zainteresirana.

"Izvijestila sam danas guvernera Patersona da iz osobnih razloga povlačim svoje ime iz razmatranja za Senat SAD-a", navela je Kennedy u priopćenju, koje je objavila njezina tvrtka za odnose s javnošću, navodi NY Times.

Caroline Kennedy nije dalje objašnjavala razloge povlačenja, no osoba koja je s njom razgovarala, kazala je za NY Times da je odluci o odustajanju pridonijela zabrinutost za zdravlje njezina ujaka, senatora Edwarda Kennedya, s kojim je blisko povezana.

Senator Kennedy (76), koji boluje od tumora na mozgu u utorak je primljen u bolnicu, nakon što je kolabirao na inauguracijskom ručku u Kongresu, a u srijedu je otpušten iz Bolničkog centra Washington.

Nakon što je odustala Caroline Kennedy (51), kojoj su mediji zamjerali da pokušava ući u Senat uz pomoć politički moćnog prezimena, a bez relevantnog iskustva jer nikada nije obnašala javnu dužnost, najizgledniji kandidat za zamjenskog senatora ostaje državni tužitelj New Yorka Andrew Cuomo, koji uživa znatnu potporu javnosti.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika