22.01.2009. / 15:01

Autor: Petra Horvat

Miss Brazila odrezali ruke i noge zbog urinarne infekcije

Mlada atraktivna djevojka, koja je zamijećena na nekoliko natjecanja ljepote i kojoj je predviđana uspješna manekenska karijera, morala je žrtvovati svoje udove kako bi preživjela

Marina Bridi da Costa na nacionalnom natjecanju ljepote predstavljala je najmanju brazilsku državu SergipeMarina Bridi da Costa na nacionalnom natjecanju ljepote predstavljala je najmanju brazilsku državu SergipeLiječnici bolnice u Serri, na jugoistoku zemlje, brazilskoj su misici Marini Bridi da Costa morali odrezati ruke i noge zbog nekoliko urinarnih infekcija.

Dvadesetogodišnja manekenka je pod lijekovima i aparatima za umjetno disanje, prenijeli su mediji.

Marini Bridi da Costa je dijagnosticirana infekcija bakterijom Pseudomonas aeruginosa koja može biti fatalna. Opasna bakterija je zahvatila udove mlade manekenke i zaustavila joj cirkulaciju, zbog čega su liječnici bili primorani na amputaciju.
Otac manekenke Agnaldo da Costa je kazao da se doktori bore za njen život.

Thiago Simones, dečko brazilske manekenke koja je predstavljala Brazil na natjecanju za Miss svijeta, otkrio je da je Marini Bridi pozlilo 30. prosinca te je potražila liječnićku pomoć, no tada joj je pogrešno dijagnosticiran bubrežni kamenac.

Infekcija se brzo širila tijelom, a zdravstveno stanje mlade manekenke se pogoršavalo, zbog čega je ponovno potražila liječnićku pomoć. Nakon nekoliko pretraga otkrivena je bakterija koja je uzrokovala infekciju, no pošto je infekcija već zahvatila udove, kirurzi su morali hitno reagirati kako se ne bi nastavila širiti.

Marina Bridi je dva puta bila finalistica natjecanja za miss Brazila, a prošle je godine sudjelovala na međunarodnom natjecanju za Miss bikinija u Kini.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika