23.01.2009. / 12:50

Autor: Katarina Zorić

Masakr u Belgiji: Muškarac zaklao troje djece u jaslicama i dvoje odraslih

Muškarac je navodno bio našminkan crno-bijelim bojama poput Jokera iz filma Batman

Jedan od roditelja čije je dijete ubijeno u Dendermondeu; Foto: ReutersJedan od roditelja čije je dijete ubijeno u Dendermondeu; Foto: ReutersU belgijskim jaslicama danas je ubijeno troje djece i dvoje odraslih, a još je najmanje 15 djece ozlijeđeno.

Agencije javljaju da je muškarac naoružan nožem upao u jaslice u gradiću Dendermondeu, tridesetak kilometara sjeverozapadno od Bruxellesa. Navodno je bio našminkan crno-bijelim bojama poput Jokera iz filma Batman.

Još je najmanje 15 do 20 djece ozlijeđeno, rekao je ravnatelj Hitne pomoći.Nakon krvavog pohoda muškarac je pobjegao. Policija se uključila u potragu helikopterima.

Gradonačelnik Piet Buys izjavio je kako su ozljeđena djeca zbrinuta u bolnici te da im je pružena i psihološka pomoć.

Belgijski Centar za obavješćivanje potvrdio je samo da je u Dendermondeu došlo do napada, ali nije mogao potvrditi informacije o žrtvama.

"Možemo samo potvrditi da se napad dogodio, ali ne možemo potvrditi smrti ni dati bilo kakve detalje", rekao je dežurni u Centru za obavješćivanje agenciji Reuters.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika