21.08.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

ITALIJA

NOGOMETNI ŠOKOVI I DALJE POGAĐAJU ITALIJU

...

NOGOMETNI ŠOKOVI I DALJE POGAĐAJU ITALIJU
“Calcio” je definitivno u krizi. Nakon nedavnog šoka za talijanski nogomet, gašenja dugogodišnjeg prvoligaša Fiorentine uslijedio je novi skandal. Početak novog nogometnog prvenstva je odgođen dva tjedna zbog toga što osam klubova još uvijek nema ugovore o prijenosu utakmica putem TV-a.

Odluku o odgodi prvenstva donijeli su vodeći predstavnici talijanskih klubova. Kada i kako će se nadoknaditi dva kola u ionako pretrpanom rasporedu, nije poznato. Nije poznato ni to dali će 14. rujna natjecanje Serie A zaista i početi.

No to nije sve, na pomolu je i novi skandal. Moglo bi se dogoditi da Lazio bude izbačen iz lige zbog financijskih problema u koje je upao. Lazio duguje Cruzeiru 5,5 milijuna dolara za Argentinca Juana Pabla Sorina, a i Manchester United još uvijek čeka novac od lanjskog prelaza Jaapa Stama u njihove redove.

Talijanska liga je ovoga tjedna proglasila nevažećim transfere trojice igrača u Lazio, zbog toga što rimski klub također nije ispunio financijske obveze. Radi se o transferima Christiana Manfredinija i Eriberta iz Chieva i Massima Odda iz Verone.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika