23.01.2009. / 15:06

Autor: Nacionalova redakcija

Na Cvjetnom trgu ubijen Branko Mijić, automehaničar i kamatar

Iako za sada policija to nije potvrdila, Mijića je danas vatrenim oružjem ubio Ivica Ivanda, zaposlenik zlatarne Zagreb, nakon što je Mijić od njega pokušao iznuditi novac.

Foto: Ivan BanićFoto: Ivan Banić

Danas je u 14.20 u Margaretskoj ulici kraj Cvjetnog trga ubijen Branko Mijić, doznaje Nacional.hr. Mijić je po zanimanju automehaničar, a doznajemo da ima podeblju kamatarsku prošlost.

Iako za sada policija to nije potvrdila, Mijića je danas vatrenim oružjem ubio Ivica Ivanda, zaposlenik zlatarne Zagreb, jer je Mijić od njega pokušao iznuditi novac.

Prema raspoloživim informacijama Mijić je navodno već duže vrijeme kamatario Ivandu, koji u zlatarni radi kao majstor. Ubojstvu je prethodila svađa između ovog dvojca, nakon čega je Ivanda u zlatarni izvadio pištolj zasad nepoznatog tipa, te prema riječima očevidaca, ispalio najmanje četiri hica. Nakon što je počinio ubojstvo, Ivanda je ispred zlatarne ostao sve do dolaska policije, nakon čega je priveden u policijsku postaju.

Tvrdnje o tome da se ne radi o pljački zlatarne, već o konfliktu dvaju poznanika koji je završio tragično, potvrdio je i Kristo Gjergja, rođak vlasnika zlatarne. Te informacije još nisu službeno potvrđene, a Gjergja je dodao i da njegov rođak nije imao nikakve veze s ovim slučajem.

Mijić je navodno već duže vrijeme kamatario Ivandu, a prema nekim informacijama do sada mu je iznudio kuću i stan, te je danas došao po još.

"Policija je počinitelja uhvatila na mjestu ubojstva te je potom priveden u policijsku postaju. Trenutačno se utvrđuje identitet ubijenog muškarca", rekla je glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba.

Margaretska ulica je blokirana od Ilice do ulaza u prolaz Oktogon na Cvjetnom trgu. Policija je pozvala građane koji imaju bilo kakva korisna saznanja da se jave u najbližu policijsku postaju ili na broj 92.

Fotogalerija

  • Foto: Ivan Banić

Vezane vijesti

Požar na Horvatinčićevom kopleksu lokaliziran

Požar na Horvatinčićevom kopleksu lokaliziran

Jutarnji list javlja kako je na krovištu kompleksa Cvjetni prolaz izbio požar. Na mjesto događaja u međuvremenu su došli i policajci, koji ubrzano… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika